A családügy az új kabinetrendszerben is középpontba kerül

2018. május 18. 12:34
Stratégiai és Családügyi Kabinet alakul az új kormányban, a családtámogatás fontosságának hangsúlyozása jegyében.

A családügy kiemelt fontosságú lesz az új kormányban, ezért a Stratégiai Kabinet nevében is kiegészül – erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterjelölt beszélt az Inforádió Aréna című műsorában. Az interjúban Gulyás Gergely elismerően nyilatkozott a kabinetek eddigi működéséről, mint mondta, a kabinetrendszer „a kormány működését gyorsabbá, hatékonyabbá, tervezettebbé tette”.

A Stratégiai és Családügyi Kabineten belül Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárhoz tartoznak majd a családokat érintő előterjesztések. A családügy stratégiai szintre emelésével a következő ciklusban még hangsúlyosabban megjelenhetnek a családpolitikai szempontok.

Az új struktúrában ennek a kabinetnek lesz a feladata többek között a kormányzati előterjesztések, a kormányzati fejlesztési programok, a kormányzati szakpolitikai stratégiák, valamint a központi költségvetésről szóló törvény tervezetének népesedés- és családpolitikai szempontból való vizsgálata és véleményezése. De foglalkozni fognak a családpolitikai intézkedések és jelenségek folyamatos vizsgálatával, illetve javaslatokat tesznek a népesedéspolitikai szempontból fontos döntések meghozatalára.

Az új kormány és a minisztériumok munkáját a jövőben négy kabinet fogja segíteni: Stratégiai és Családügyi, Gazdasági, Nemzetstratégiai és Nemzetbiztonsági. A kabinetek jelentőségét mutatja, hogy az érdemi döntési javaslatok ezeken a fórumokon születnek, ezután kerülnek a kormány elé jóváhagyásra.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés