Minden anya megérdemli, hogy jobb választ nyújtsunk neki az abortusznál

2018. május 24. 7:58

Zaymus Eszter
családháló.hu
Egy anyával sem tesz jó egy abortusz, amely kegyetlen, hazug és önpusztító válasz a krízisterhességre.

„Minden várandósság során legalább két emberről beszélhetünk. A társadalom tagjainak kötelessége mindkettejük életét védelmezni. Ez az egyetlen együttérző és támogató válasz. Egy anyával sem tesz jó egy abortusz, amely kegyetlen, hazug és önpusztító válasz a krízisterhességre. A műtét amellett, hogy véget vet a gyermek életének, édesanyját is megsebzi, testileg és lelkileg egyaránt.  (Az abortuszt követően a nők nagyobb arányban szenvednek súlyos depressziótól, pánik betegségtől, bipoláris zavartól, kábítószer függőségtől.)

A választás joga valójában csak egy szlogen, amely teljesen figyelmen kívül hagyja a kisbaba élethez való jogát, az anya-baba kapcsolatot és azt a mindnyájunkban meglévő emberi ösztönt, hogy védelmezzük a legvédtelenebbeket és a legsebezhetőbbeket. Emellett azt a tényt is semmibe veszi, hogy a krízisben lévő anyák gyakran úgy érzik, NINCS választásuk: kutatások szerint nagy arányban mennek félelem, pánik és külső nyomás miatt abortuszra. (Egy 2004-es kutatás során megkérdezett abortuszt választó nők 64 százaléka számolt be másoktól tapasztalt abortuszra ösztönző nyomásgyakorlásról.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

szepszist nem spontan veteles okoz, hanem fertozes, antibiotikumos kezeles elmulasztasa.

mellesleg NEM azokrol az esetekrol van szo, mikor az anya eletenek megmentese miatt van szukseg a beavatkozasra, abban az idoszakban amikor a magzat meg teljesen eletkeptelen. Ott nincs valasztas, hacsak nem az, hogy el e az anya vagy mindketten meghalnak.

Itt azokrol van szo, akik szamara az abortusz a fogamzasgatlas, vagy az esemenyutani tabletta egyik macerasabb alternativaja.

nem mellesleg keves kegyetlenebb dolog van annal, hogy az egyik szulonek a szuletesig zero joga van. Vegig kell nezned hogy a gyereked meggyilkoljak, csak mert az "anya" (aki erre a nevre nem melto) ugy gondolja hogy "o meg elni akar". Es ez a torveny...

Végre egy érző szívű, normális férfi!

Hazudsz, komcsi kutya!

"Míg 1953-ban még börtönnel büntették a terhességmegszakítást, 1956 júniusától az anya kérésére lényegében feltétel nélkül engedélyezték azt, így a beavatkozások száma hirtelen emelkedni kezdett, az 1955-ös 35,4 ezerről 1956-ra 82,5 ezerre, és ezt követően is dinamikusan nőtt az 1960-as évek végéig."

"A terhességmegszakítások csúcs- vagy inkább mélypontja 1969-ben volt a száz nőre jutó 278 művi vetéléssel. Bár ezt követően már jelentős csökkenés volt megfigyelhető, ennek ellenére még több mint harminc éven keresztül száz fölötti értéket mutatott a száz nőre jutó beavatkozások száma. Tartós és jelentős javulás az 1990-es évek végétől indult meg."

nem baj, megpróbáltad, ez a lényeg. vedd elő kádár buksiját az ágyneműtartóból, szidolozd be, majd tedd vissza azzal a jóleső érzéssel, hogy ma is megtetted, amit a Párt megkövetel tőled...

Egy ismerősöm a harmadik babáját várta. Tudta az orvosa, hogy akarták a gyereket, mégis megkérdezte, hogy tudja-e hogy 30-on felül elköttethetné magát.
Még jó, hogy nem beszélte rá egy abortuszra.

Csakhogy te ezt írtad!
A commentjeidért nem vállalsz felelősséget?

"Kádár idejében ez nem bizony lett volna lehetséges."

Kádár idejében is volt abortusz rendesen.
Egy ismerősöm elmesélte a kálváriáját. Volt már két gyereke, amikor harmadszor is várandós lett. Elvetette. Ezért olyan lelkiismeret furdalással küzdött, hogy úgy érezte, egy állami gondozott gyerek örökbefogadás ával jóvá tudja tenni. Ugyan örökbe fogadott egy kisfiút, de a lelkifurdalás maradt.

Mondom tehát neked : Te Péter vagy. Erre a sziklára építem Egyházamat és a pokol kapui nem vesznek erőt rajta.
Mt 16,18

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés