Elveszíti az emberek bizalmát a Facebook

2018. június 18. 18:51
Kevésbé tekintik a közösségi médiát megbízható hírforrásnak a fiatalok,mint korábban.

Jelentős változásokat hozott az elmúlt két év a közösségi médiás hírfogyasztásban egy friss kutatás szerint. A Facebookot például 9 százalékkal visszaesést kevesebbet használják az Egyesült Államokban, mint korábban – írja a Marketing&Média.

A amerikai felhasználók 45 százaléka olvas legalább hetente híreket különböző közösségi média felületeken, ez 6 százalékos visszaesés tavalyhoz képest – derül ki a Reuters Institute for the Study of Journalism adataiból. Az Egyesült Államok mellett, a világ mas részein, például az Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban is visszaesett a közösségi oldalak, mint hírforrások népszerűsége.

Ez elsősorban a Facebooknra igaz, ami rendkívül sokat veszített hírfronton. A kutatás alapján az USA-ban az összes felhasználó között 9, míg a fiatalok körében 20 százalékkal esett vissza a hírolvasás mértéke a Facebookon.

Egyre kevesebben tartják megbízható hírforrásnak a közösségi médiát. Az emberek mindössze 23 százaléka bízik benne, ha hírekről van szó, míg az egyéb hírforrások 44 százalékos bizalat élbeznek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés