Felnőtt tartalmakhoz is hozzáférnek a gyerekek a neten

2018. június 26. 00:08

Minden gyermeknek szüksége van az online védelemre egy nemzetközi kutatás szakértője szerint.

A Biztonsagportal.hu beszámol arról: a gyerekek internetes viselkedéséről szóló legfrissebb jelentés szerint a fiatalság által keresett videók 17 százaléka felnőtt tartalom.

A Kaspersky Lab felmérése anonim statisztikák alapján készült. Az adatok azon felhasználóktól származnak, akik a gyártó szülői felügyelettel ellátott termékeit használják.

Az eredmények szerint a fiatalok leginkább az audio és videó kategóriába tartozó tartalmakat keresik – köztük például a streaming szolgáltatókat, a videóbloggereket, a sorozatokat és a filmeket. A második helyen a fordító szolgáltatások végeztek, míg a harmadik helyre az online kommunikációs weboldalak kerültek. Az online játékok idén lecsúsztak a dobogóról, és csupán a negyedik helyre futottak be – közölte a portál.

„A különböző régiókban, országokban élő gyerekeknek eltérő az online érdeklődésük és viselkedésük, de ami közös, hogy mindenkinek szüksége van az online védelemre” – mondta Anna Larkina, a Kaspersky Lab tartalomelemzője. „Nem számít, mit csinálnak online, fontos, hogy a szülők ne hagyják felügyelet nélkül gyerekeik digitális tevékenységeit, mert nagy különbség van a törődés és a tolakodás között. Bízzunk gyerekeinkben és oktassuk a biztonságos online jelenlétre őket. A megfelelő biztonsági megoldások is kulcsfontosságú szerepet játszhatnak a gyerekek online védelmében, és segítenek abban, hogy az internet ne egy veszélyes, hanem egy izgalmas világ lehessen számukra” – tette hozzá Larkina.

A bejegyzés trackback címe: https://nemzedek.mandiner.hu/trackback/31910