Liberális CEU-cunami

2018. június 27. 8:26

Máté T. Gyula
PestiSrácok.hu
Liberális oktatási reformok nevében falusi iskolák tömegét zárták be. Hát ezt a témát úgy nem reagálta túl a szoclib elit és kiszolgálói.

„Hány cikk született az elmúlt pár napban a CEU-ról? Én öt perc után meguntam a számlálgatást. Az életben nem járt oda annyi magyar hallgató, ahány Soros-egyetemet féltő és dicsőítő anyagot összehoztak a libbal oldalon. Ennyire függenek tőle? Hiszen csak egy »öregember«, aki »semmit sem tud tenni Magyarország ellen«. Ha így van, miért annyira fontos az érdekeinek a védelme?

Volt egy időszak Magyarországon, amikor beköszöntött a bolognai rendszer, egyéb liberális oktatási reformok nevében falusi iskolák tömegét zárták be. Hát ezt a témát úgy nem reagálta túl a szoclib elit és kiszolgálói.

Ezzel több ezer gyerektől vették el az esélyt a boldogulásra. A CEU-ra a hivatalos adatok alapján tavaly 190-en kerültek be Magyarországról – a többiek, 1400-an – a Soros-világból érkeztek. Félreértés ne essék, senki nem sajnálja tőlük ezt a dolgot. Mindenki azt csinál, amit akar. Az ő gondolkodásuk szerint: aki meg tudja fizetni…

De azért biztos, hogy ez a világ legnagyobb problémája? Nem csak a gender-semleges vécék bevezetése a magyar oktatásban? Amiért izgulnunk kellene?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bizony, a vidéki kisiskolák "racionalizálás" álnéven végrehajtott tömeges bezárására magam is emlékszem. Éppen azokban a "demokrata" időkben voltam tanár magam is. És arra a beethoveni süketséget idéző csendre is, ami akkor ezeket a "szakmai folyamatokat" kísérte a "haladó" oldalon.

Válaszok:
emhem | 2018. június 27. 9:51
Gombóc XVI. Artúr | 2018. július 30. 17:56

a cikk (a pestisrácoktól nem meglepő módon) teljes hülyeség, illetve demagóg halandzsa.
helyből három logikai bukfenc:

1. kisiskolákat a fidesz is zárt be bőven.
2. a ceu és az akadémia vegzálását főleg nem a kisiskolákat bezáró kormányok kritizálják, hanem a magyar értelmiség, az lmp meg a momentum.
3. a kisiskoláknak semmi köze a ceu-hoz. pl. a ceu-ra egy fityinget nem költ az állam

szóval a falusi iskolák bezárását tessék elfelejteni a ceu-val és az akadémiával kapcsolatban, és inkább foglalkozzunk az igazi kérdésekkel, amikre továbbra sem érkezett válasz:
1. mi értelme megkövetelni a ceu-tól, hogy amerikában oktasson?
2. mi értelme államosítani az akadémia kutatóintézeteit, ha nem akarunk beleszólni a dolgaikba?

demokráciákban nem születnek törvények indokolatlanul.

" az okos gyerek sokkal hamarabb jut el magasabb szintre, a kevésbé okos viszont annyit hallja az anyagot, hogy biztos lesz a tudása"

Ezek alapján az osztatlan iskola mindenki számára a legjobb. Miért nem vezetik be mindenhol?

Igen, azt gondoltam, hogy csak alsó tagozaton képzelhető el. De miért nem merül fel, hogy ahol az adottságok miatt nem feltétlenül szükséges, ott is bevezessék? Talán egyes ultra-alternatív nevelési intézményben (ilyen Summerhill School-félék) esetleg van ilyesmi, de nem tudom.

Aztán azóta a 2010 óta regnáló Fidesz újra nyitotta-e azokat az iskolákat???
Ha nem, akkor most ki is a hibás?????????????????????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés