Nyílt levélben invitáljuk Novák Katalint a Pride-ra

2018. július 3. 8:24
Mutassa meg, hogy nem pusztán a kormány által felvázolt és kívánatosnak tartott családmodellek elfogadhatók!

„Tisztelt Államtitkár Asszony!

Megütközéssel olvastam kaposvári nyilatkozatát az Orbán-kormány családpolitikájával kapcsolatban. Elfogadhatatlannak tartom, hogy a magyar kormány államtitkáraként Ön megbélyegzi és  kirekeszti a család fogalmából az azonos nemű párokat. Ön azt nyilatkozta: »nem szabad elfeledkeznünk a többségről, amelynek értékei és a gyerekvállalás mellett határozottan ki kell állni; a családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi.« Több ezer magyar honfitársunkat sértette meg ezekkel a szavakkal. Az azonos nemű párok örökbefogadási joga nem »fenyegeti« és nem is próbálja »megbontani a család szentségét«. Azzal, hogy a Fidesz-KDNP törvényi és adminisztratív eszközökkel akadályozza a meleg párokat az örökbefogadásban, azzal nem a többséget védi, hanem a kisebbség jogait sérti súlyosan.

A II. világháború utáni Nyugat-Európa az egyenlő méltóság és az egyenlő bánásmód elvéről szól. Arról szól, hogy mindannyian megférünk egymás mellett, arról, hogy veleszületett tulajdonságainál fogva egyikünk sem értékesebb vagy értéktelenebb a másiknál. A többség és kisebbség szembeállításának ideje - legalábbis ezen a kontinensen - lejárt. Ennek köszönheti Európa azt a békét, amit lassan hetvenöt éve töretlenül fenntart. Ez a béke az, amit az Önök kormánya megbontani kíván, hamis információkkal ellátva a lakosságot arról, hogyan élik mindennapjaikat a nyugat-európai társadalmak.

Tisztelt Államtitkár Asszony! A társadalom nem hadszíntér. A társadalomfejlődés lépcsőfokai a szabad világban a béke, az elfogadás és a tolerancia felé vezetnek, és nem abba az irányba, amelyikbe az Orbán-kormány immáron harmadik ciklusa óta halad.

Ma Magyarországon sokak méltóságát tiporják lábbal nap mint nap. Tisztelettel kérem, ne asszisztáljon ehhez a folyamathoz! Mutassa meg, hogy nem pusztán a kormány által felvázolt és kívánatosnak tartott családmodellek elfogadhatók, de elismerik más emberek családalapítás iránti vágyát és szeretetközösségét is!

Bízunk benne, hogy a megszólalását nem azért időzítette a Budapest Pride idejére, hogy indulatokat gerjesszen a június 8-i felvonulás előtt. Arra kérem, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Magyarországon minden embert azonos jogok illessenek, és az LMBTQ+ közösség tagjai egyenjogú tagjaivá válhassanak társadalmunknak.

Szeretném felkérni, hogy a Magyar Liberális Párttal együtt Ön is csatlakozzon a 2018-as Pride felvonuláshoz. Kérem, vetkőzze le káros előítéleteit, ismerkedjen meg az LMBTQ+ mindennapjaival és nehézségeivel. A Budapest Pride jó alkalom arra, hogy személyesen győződhessen meg róla, hogy előítéleteinek semmilyen alapja nincsen, és az azonos nemű párok is éppen annyira alkalmasak a családalapításra, mint bárki más.

Várom megtisztelő válaszát és megjelenését a felvonuláson.

Tisztelettel,

Bősz Anett”

(MTI-OS)

Összesen 247 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnálom azokat, akik gyerekeik nélkül élik le életüket. De miért kell ezt még ünnepelni is?

Igen, a homoszexualitás egy felvett magatartás.
Senki sem születik annak.

Ez valóban jó kérdés, hogy ha minden társadalmi konstrukció, akkor pont a nemi identitás miért nem az?
Egyébként szerintem a homoszexuálisok között szerintem kiemelkedően magas a gyerekkorban molesztáltak száma - ami megint csak arra utal, hogy a felnőttkori személyiség kialakulásáig valamilyen szinten rugalmas az identitás.
Természetesen létezhetnek extrém esetek, amikor valóban férfitestben nő lakik vagy fordítva, de ezek aránya szerintem bőven 1% (vagy inkább egy ezrelék) alatti, kár lenne elvárni, hogy a többség igazodjon hozzájuk.

Viszont magabiztosságában dagályosan kioktat, ráadásul NINCS igaza.

Bősz Anett nem tudja , hogy a ténylegesség nem normatív . Lehet például követelni , hogy a hazugság egyenrangú legyen az igazmondással , de ettől még a lényeges és megszüntethetetlen különbség fennáll . Ugyanígy : lehet a Pride-on úgy csinálni , mintha a nemi anomáliák nem lennének azok , de ettől még azok...

A klasszikus liberális érvek, érdemes legalább egyszer megválaszolni őket, hogy ne ezt pufogtassák folyton:
"Az azonos nemű párok örökbefogadási joga nem »fenyegeti« és nem is próbálja »megbontani a család szentségét«."

Dehogynem. Tipikus érv, hogy nem megváltoztatják, hanem "kiterjesztik" a család fogalmát.
Ez pont ugyanolyan, mintha azt mondanánk, hogy ha egy pártnak lehet náci platformja is, az nem változtatja meg a párt mondanivalóját, csak kiterjeszti. Nyilvánvalóan nem fogadnák el ezt az érvelést.
Másik kérdés a gyermekek védelme a homoszexuális nevelőszülők mellett - mintha kimagaslóan magas lenne az elkallódási arányuk, alkoholizmus, drogfüggőség és társai, ha jól emlékszem, Szilvay is írt erről.

"A II. világháború utáni Nyugat-Európa az egyenlő méltóság és az egyenlő bánásmód elvéről szól. Arról szól, hogy mindannyian megférünk egymás mellett, arról, hogy veleszületett tulajdonságainál fogva egyikünk sem értékesebb vagy értéktelenebb a másiknál. A többség és kisebbség szembeállításának ideje - legalábbis ezen a kontinensen - lejárt."
Ezt jó lenne elmondani pl. a feministáknak is. Tipikus "oszd meg és uralkodj" célból támogatott mozgalom. Nem is szólva arról, hogy baloldalról a jobboldaliakat folyamatosan elmaradott, tudatlan vidékiként ábrázolják.
Azonkívül a közösség legfontosabb feladata a közösség fenntartása. Ami azt rombolja, azt kizárják, ezért nincs egyenlő bánásmód pl. a pedofilokkal szemben, és ezért kell támogatni a gyerekek születését.

"Ennek köszönheti Európa azt a békét, amit lassan hetvenöt éve töretlenül fenntart."
Nem látom az okot és okozatot.

"hamis információkkal ellátva a lakosságot arról, hogyan élik mindennapjaikat a nyugat-európai társadalmak."
Mint például?

"A társadalomfejlődés lépcsőfokai a szabad világban a béke, az elfogadás és a tolerancia felé vezetnek"
Ismét egy axiómaként bedobott állítás. Ráadásul a hatalmon levő baloldal retorikája (lásd az amerikai mainstream sajtót, Obama korszakban Clinton nyilatkozatait, a brüsszeli vízfej, mint Schulz, Verhofstadt megnyilvánulásait) pont nem a békéről, elfogadásról és toleranciáról szokott szólni - úgy tűnik, hogy azt csak másokon szokás számonkérni.

"Ma Magyarországon sokak méltóságát tiporják lábbal nap mint nap."
Mint például?

"Bízunk benne, hogy a megszólalását nem azért időzítette a Budapest Pride idejére, hogy indulatokat gerjesszen a június 8-i felvonulás előtt."
Most akkor a pride idejére lett időzítve, vagy több mint egy héttel előtte hangzott el?

"A Budapest Pride jó alkalom arra, hogy személyesen győződhessen meg róla, hogy előítéleteinek semmilyen alapja nincsen, és az azonos nemű párok is éppen annyira alkalmasak a családalapításra, mint bárki más."
Szerintem a családalapításra való alkalmasságot nem lehet megítélni abból, hogy pár percig látom vonulni. Tudja esetleg valamivel bizonyítani az állítását?

Lételemük a provokáció. Ők áldozatok akarnak lenni, mindegy, mibe kerül.

Minden LMBTQ szarnál feltűnik egy fórumbuzi-troll, ti meg mindig leálltok lefutni ugyanazokat a köröket, amiket már nyolcvanszor lefutottátok. Nagyon ráértek...

Ez az ostoba liba, azt képzeli, hogy az óvónők, tanárok, minden szülőnek meg fogják tanulni a keresztnevét és azon fogják szólítani, az apuka, anyuka helyett. Ja és még az élettársakét is, ha azok jönnek a gyerekekért.

A 0,00000000000000001 százalék támogatottsággal rendelkező Magyar Liberális Párt politikusa a Facebook-oldalán osztott meg egy képet, amin az áll, hogy az "anyuka" szó helyett inkább a keresztnevét kellene használni.

A bejegyzés szerint rész vesz az úgynevezett "anyaforradalomban", a szülés után is a keresztnevét használja, és felháborítónak találja, ha valaki azt mondja rá, hogy

ANYUKA.

Ez az ostoba liba, azt képzeli, hogy az óvónők, tanárok, minden szülőnek meg fogják tanulni a keresztnevét és azon fogják szólítani, az apuka, anyuka helyett. Ja és még az élettársakét is, ha azok jönnek a gyerekekért.

A 0,00000000000000001 százalék támogatottsággal rendelkező Magyar Liberális Párt politikusa a Facebook-oldalán osztott meg egy képet, amin az áll, hogy az "anyuka" szó helyett inkább a keresztnevét kellene használni.

A bejegyzés szerint rész vesz az úgynevezett "anyaforradalomban", a szülés után is a keresztnevét használja, és felháborítónak találja, ha valaki azt mondja rá, hogy

ANYUKA.

És csak a puszta véletlen miatt indult a fasiszta és a náci párt is baloldaliként...

Nagyjából véve, egészében véve.

Sőt! Alapjában véve, egészében véve, arról szól.

A család - a nő és a férfi párban - mindenek felett áll, kikezdhetetlen, fogalmilag nem bővíthető.

A szexuális devianciában szenvedők meg éljék meg otthon, intim módon másságukat, s ne az utcán, a józan, erkölcsös többséget megbotránkoztató, agresszív, primitív, önmagamutogató, hányingert keltő módon.

Be kellene tiltani közbotrány okozás okán, a rendőr megbüntet egy részeg embert ha az utcán óbégat.

Ha a szüleid hittek volna az általad preferált családmodell ben, meg sem születtél volna.
Neked melyik barátnődtől születtél a gyereked?

Nem én találtam ki, de köszönöm a véleményed.

Az egypetéjű ikreknél gyakoribb, hogy az egyik hetero és a másik homokos. Ritkább, hogy mindkettő homokos.

Ha genetikailag kódolva lenne mindkettő mindig egyforma lenne.

Minek nekünk kabaré, ha itt vagytok ti.
Ha kirúgnak a Jobbiktól, elmehetsz humoristának ezzel a világlátással.
Egyébként a júniusi fizetésedet megkapod? Nem üres a kassza?

Pedig nem annak született. Kemény munkája van benne.

Anettka! A természet elrendezte ezt, meg sok más kérdést, a többség pedig ragaszkodik ehhez, és tetszik, vagy nem, de a többség szava a döntő. Mert az nem megy, hogy a nyivákoló kisebbség abban látja a demokráciát, hogy ők egyenlőek a többséggel, sőt ha kell, akkor többek, mint a többség.

A Parlamentbe, csellel beesett képviselőnő, inkább ne ossza az észt .
Menjen, és vonuljon, ahol akar, de ne provokáljon senkit.
Hihetetlenül aljas, és gusztustalan amit művel.

Úgy jutottunk idáig, mint ahogy idióták miatt, ma már szitokszónak számítanak, az alábbi fogalmak:

populizmus:
Az az irányzat, mely nem a politikai elit, hanem az átlagember érdekeit tartja szem előtt.

nacionalizmus:
A nemzet fogalmát előtérbe helyező politikai irányzat.

Mi is a baj velük?

Persze ez egy fordított hasonlat, de gondolom érthető. :)

Hogy lehet ilyen nehezeket kérdezni? :)

A stabil balos kisebbségre hajtanak. Ezek rétegpártok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában