Bezzeg a mi időnkben? – Érettebben gondolkodnak a fiatalok, mint az idősebb generáció hiszi

2018. június 10. 20:29
Meglepő érettség jellemzi az Y-generációt a pénzügyek terén.

Lesújtó véleménnyel vannak a 35 év felettiek az Y-generációról: a jellemzésükre használt jelzők 88 százaléka negatív – írja a pénzcentrum.hu. Pedig egy új felmérés, a Cetelem Körkép 2018  szerint nem érdemes alábecsülni a fiatalokat.

Egészen máshogy ítélik meg önmagukat a fiatalok. A legnagyobb eltérés az érettség megítélésében van: az Y-generáció európai tagjainak 41 százaléka megfontoltnak véli magát, míg a 35 év felettieknek csupán 6 százaléka gondolja ezt róluk. Az idősebbek  32 százalék egyenesen éretlennek tartja a fiatalokat. 

A felmérés alapján nem lehet öncélú fogyasztóknak tartani a fiatalokat.  A 35 év alattiak 73 százaléka ugyanis inkább spórol, mintsem szórná a pénzt, annak ellenére, hogy 38 százalékuk azt mondta, több pénz állt rendelkezésére az előző évben.

Amíg a 35 év felettiek, saját életükben a legfontosabb dolognak az utazást tartjákaddig az Y-ok a családjukkal és szeretteikkel eltöltött időt. Ezt közel 60 százalékuk sorolta az első helyre. A fiatalabb korosztály második legfontosabbként a stabil munkahely meglétét nevezte meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában