Rekordot döntenének üzemanyag-takarékos autóikkal magyar diákok

2018. május 22. 9:11
Négy magyar csapat is indul a Shell Eco-marathon Europe 2018 versenyen.

Diákok és egyetemisták ezrei szeretnének, új rekordokatfelállítani üzemanyaghatékony autóikkal a Shell Eco-marathon Europe 2018-as versenyén – olvasható az Autopro.hu oldalon.A versenyre összesen 175 csapat nevezett, 24 európai országból és azon túlról, hogy próbára tegye a mérnöki és tervezési képességeit és kiderüljön, ki tudja a legnagyobb távot megtenni a legkevesebb üzemanyaggal.

A tavalyi versenyen győztes francia csapat 2503,9 km/l eredményt ért el – ami megfelel annak, mintha egyetlen liter üzemanyaggal oda-vissza megtette volna a London-Marseille távolságot.

Magyarországról négy csapat készül a versenyre. Az Óbudai Egyetem teljesen új alapokra építi a benzinhajtású járművét, és nem csak a hajtáslánc és a futómű, de a karosszéria is megújul. A Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapata, városi koncepció kategóriában versenyez elektromos autójával. Az egyetlen magyar középiskolás csapatként induló kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola tanulói elektromos járművükhöz új motorvezérlést terveznek. Szintén új sofőrrel és vezérléssel indul a Debreceni Egyetem Műszaki Karának csapata is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés