Mit dolgoznak nyáron a diákok?

2018. július 14. 8:01
Ezek a legnépszerűbb diákmunkák idén nyáron.

Ma már sok választási lehetőségük van a tanulóknak, ha dolgozni szeretnének a nyáron: a legegyszerűbb, semmilyen tapasztalatot vagy tudást nem igénylő munkák mellett olyan helyekre is jelentkezhetnek, amelyekhez nyelvtudásukat, folyamatban lévő tanulmányaikat, kamatoztathatják munkájuk során – írja a SzeretlekMagyarország.hu.

A legtöbben diákszövetkezeteken keresztül jutnak nyári munkához, amelyeknél már a nyári szünet előtt megkezdődik a jelentkezési időszak. Az iskolaszövetekhez leginkább a 16-17 évesek jelentkeznek, de mivel egyre több munkahelyen előírják a 18 éves életkort, a kiskorúak lehetőségei korlátozottak. Ők legtöbbször könnyű fizikai munkát vállalnak.

A legtöbb fiatal call centeres, mozis vagy rendezvényes munkát végez, de sokan szeretnének irodai asszisztensként és bolti kisegítőként elhelyezkedni.

Vannak olyan területek is, amelyekre egyre nehezebb munkaerőt találni, ilyen például a vendéglátóipar vagy a turizmus, de a nehéz fizikai, illetve a szakképzettséget igénylő fizikai munkák sem kelendőek a diákok körében. A gyorséttermi álláslehetőségek sem vonzzák a fiatalokat, pedig korábban sokan vállaltak ilyen nyári munkát.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában