Elsősorban maguknak akarnak bizonyítani a magyar fiatalok

2018. június 22. 18:05
A külföldi fiatalokat jobban befolyásolja, hogy családjuk mit gondol a teljesítményükről, mint a magyarokat.

A magyar fiatalok négyötöde leginkább saját magának szeretne bizonyítani, míg a külföldi hallgatóknak inkább a család véleménye számít – írja a Világgazdaság. A hazai egyetemisták tanulményi teljesítményüket leginkább osztályzataik alapján ítélik meg – derül ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) kutatásából.

A fiatalok általában sikeresen alkalmazkodnak a változásokhoz: a magyarok 65, a külföldiek 58 százaléka állítja magáról, hogy rugalmas. A válaszadók mindössze 3-3 százaléka mondta, hogy lassan fogadja el az újdonságokat.

A felsőoktatásban tanulókról ugyanakkor elmondható, hogy óvatosan nyitnak az innovatív megoldások felé. A magyar egyetemisták 55 százaléka megvárja, amíg egy újítás széles körben elterjed. Ezzel szemben a külföldiek 42 százaléka csak akkor használja az újdonságokat, ha feltétlenül szükséges.

Az információforrások közül a fiatalok az online médiumokat preferálják. A magyar hallgatók fele-fele arányban tájékozódnak hírportálokról és a közösségi médiából. A külföldiek 59 százaléka elsősorban online tájékozódik. 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés