A magyar nőknek kell a legkevesebb házimunkát végezni az EU-ban

2018. október 28. 10:21
A magyar nők a leglustábbak a házimunka végzése terén az EU-ban – derült ki egy friss kutatásból.

Míg az Európai Unióban átlagosan a nők 79 százaléka végez valamilyen házimunkát napi szinten, addig Magyarországon ez az arány csak 56 százalék. Ezzel az eredménnyel a 27 uniós ország közül az utolsók vagyunk. Vagy épp az elsők, ha azt nézzük, hogy a legtöbb ember nem szereti a házimunkát. 

A férfiaknál az uniós átlag 34 százalék – ez Magyarországon 14 százalék. A magyar férfiaknál csak a bolgárok és horvátok lustábbak – igaz, csak egészen kicsivel. A nők és a férfiak között a legkisebb különbség Svédországban van, míg a legnagyobb ígörögországban. 

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyébként elnézve a grafikont, ezzel a felméréssel valami nagyon nem stimmel. Magyarországon se a férfiak, se a nők nem végeznek házimunkát, akkor mégis ki végzi? Svédországban meg majdnem mindenki házimunkázik? Télleg? Ez egy nagy szar, nem felmérés.

56+14=70%

Tehát a lakosság minimum 30%-a nem végez semmilyen házimunkát naponta.
Nem viszi ki a szemetet, nem mosogat, nem főz, nem takarít, nem vasal, nem vesz kenyeret...

Ami ugye kizárt.
Ennyit az Eurostatról.

Válaszok:
hátakkor | 2018. október 28. 11:08
legyetek | 2018. október 28. 11:19

Ha valaki kevesebb házimunkát végez, nem biztos lustább. Lehet, hogy ügyesebb, okosabb. Mekkora a kecó, hányan élnek együtt, mennyit vannak otthon, mennyire koszos helyen laknak, sok mindentől függ.

"56+14=70%

Tehát a lakosság minimum 30%-a nem végez semmilyen házimunkát naponta.
Nem viszi ki a szemetet, nem mosogat, nem főz, nem takarít, nem vasal, nem vesz kenyeret..."


A transzgendert nem számolták..

Minden másnap viszik le a szemetet (-::

"Csak abban a statisztikában hiszek, amit magam hamisítok."

Sok minden függ attól, mit vettek figyelembe.

Pld. Kubában, egy dokumentum film szerint, a nők alig takarítanak, foglalkoznak a gyerekekkel, a padlók, szőnyegek, ablakok nem igazán tiszták. Ennek oka a trópusi melegek, melyekben az étel szinte órakon belül megromlik, és hűtőszekrények híján a nők kénytelenek napi szinten mindig friss ebédet, vacsorát főzni. Ez viszi el erejük és idejük nagy részét. Angliában pedig ritkaság a komolyab főzés. Amit otthon készitenek, azok általában gyorsételek, ha komolyabb ételről van szó, akkor a család inkább étterembe megy. Ráadásul sok nő csak részmunkaidőben dolgozik, míg nálunk inkább a teljeskörű munkaviszony a gyakoribb. Sok minden befolyásolhatja azt, hogy a nők országokként, mennyi időt tud áldozni a házimunkára. Nálunk pld. a túlórázás is gyakoribb jelenség mint más országokban, sőt vannak országok, mit pld. Fraciaország ahol a munkahét 35 óra. Csehországban az anyáknál gyakori a rövidített munkaidő.

És a bejárónő az nem nő?

aztan megis hogy sir a szajuk...

azt jelentene ez, hogy a tizmillio koldus orszagaban (à la baloldal) legalabb a haztartasok egyharmadaban bejarono van? :D

Válaszok:
Megtalálta | 2018. október 29. 11:44

Vagy hogy nálunk sokan nem végzik el a házimunkát. A bezzegsvédeknél meg egész nap házimunkázik a mindenki. Egy szavát nem hiszem el ennek a felmérésnek, ez egy nagy lószar. Pont, mint a pártok által támogatott szimpátiafelmérések a választók pártpreferenciájáról.

IX. A DERÉK ASSZONY DICSÉRETE
Derék asszonyt ki talál? Értéke a gyöngyét messze meghaladja. Férje (egész) szívével ráhagyatkozik, és nem jár rosszul vele. Mindig a javára van, sose a kárára, életének minden napján. Előteremti a gyapjút és a kendert, és mindent beszerez, ügyes kézzel. Olyan, mint a kalmárok hajója: messze földről szállítja az élelmet. Bár még éjszaka van, már fölkel, és ellátja a háza népét eledellel, szolgálólányait egy egész napra valóval. Szántóföld után néz és meg is szerzi, szőlőt telepít a keze munkájából. Jól körülköti derekát az övével, és nekifeszíti karját a munkának. Tudja, hogy jó hasznot hajt, éjnek idején sem alszik ki lámpája. Kinyújtja a karját a guzsaly után, és a kezével megfogja az orsót. Kiterjeszti kezét az elnyomott fölé, a szűkölködőnek meg a karját nyújtja. Nem kell féltenie háza népét a hótól: egész háza népét ellátta kettős ruhával, és takarókat is csinált magának. Ruhája bársonyos len és bíbor gyapjú. Férjét a kapuknál igen nagyra tartják, hogyha tanácsban ül az ország véneivel. Ingeket is készít és eladja őket, öveket is árul a kereskedőnek. Az erő érzete veszi körül, vidáman néz a jövendő elé. Ha kinyitja a száját, bölcsen beszél, jóságos tanítás (árad) a nyelvéről. Szemmel tartja háza népének munkáját, a tétlen lustaság nem kenyere. Kiállnak fiai, s boldognak hirdetik, a férje is fölkel és így dicséri: „Sok asszony megmutatta, milyen derék, de te felülmúlod őket, mind valamennyit!” Csalfa dolog a báj, a szépség mulandó, de az okos asszonynak kijár a dicséret. Magasztaljátok keze munkájáért, a városkapuknál dicsérjék tetteit!
Példabeszédek könyve 31,10-30

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés