Novák: Bekerült a családközpontú politikák jelentősége az EPP határozatába

2018. november 7. 19:43
Sikerült elérni, hogy az EPP határozatának szövegébe bekerüljön, hogy a demográfiai kihívásokra az elsődleges megoldást nem a migráció, hanem családközpontú politika jelenti – nyilatkozta Novák Katalin Helsinkiben.

Sikerült elérni, hogy az Európai Néppárt (EPP) kongresszusán elfogadott határozat szövegébe bekerüljön, hogy a demográfiai kihívásokra az elsődleges megoldást nem a migráció jelenti, hanem családközpontú politikákat kell folytatni – mondta Novák Katalin a közmédiának az EPP kongresszusán, szerdán Helsinkiben.

Az államtitkár Facebook-oldalán tömören így foglalta össze kongresszus eredményét: „Helsinki, az Európai Néppárt kongresszusa. Kizárás? Siker, hogy a záró dokumentumba javaslatunkra bekerült a népesedési probléma és a családpolitika, mint fontos eszköz a megoldásra. Még a családi adókedvezményt is sikerült konkrétan megjeleníteni, mint jó gyakorlatot. Hozzászólásomban emellett érveltem, majd a kongresszus igennel szavazott.”

Nem a migráció a megoldás, hanem a családközpontú politika

Novák Katalin Helsinkiben kifejtette: olyan határozati javaslatot fogadtak el a kongresszuson, amely a gazdasági növekedésről szól, és ennek szövegébe beletettek egy utalást a demográfiai helyzetre, az európai demográfiai válságra, és azt is, hogy ebből a kiutat a családközpontú politikák jelentik. Azt is sikerült elérni, hogy a családi adókedvezmény rendszerét jó gyakorlatként megjelenítsék a dokumentumban – tette hozzá. Kiemelte: a szöveg tehát kiegészült azzal, hogy a demográfiai kihívások jelentősek, ezekre az elsődleges megoldást nem a migráció jelenti, hanem családközpontú politikákat kell folytatni, és ennek jó eszköze lehet az a családbarát adózás, amelyet Magyarországon már több mint nyolc éve sikerrel alkalmaznak.

A fő üzenet: biztonság

Novák Katalin elmondta: felismerték, hogy a biztonság az egyik fő üzenetük, fontos az összpontosítás a családokra, az erős közösségekre, továbbá lényeges a munka, amely a kiutat jelenti a rossz gazdasági helyzetből. Komoly cél továbbá a középosztály megerősítése. Ezek valóban egy konzervatív, kereszténydemokrata arcélet mutatnak, és erre nagy szükség van a választás előtt – közölte. Arra is kitért, hogy remélhetőleg a Fidesz-KDNP által is támogatott jelölt, Manfred Weber nyeri el a néppárt csúcsjelölti tisztségét a kongresszuson. Ő az a jelölt, aki alkalmas arra, hogy csúcsjelöltként induljon az EPP színeiben (a jövő tavaszi európai parlamenti választásokon) – jelentette ki.

Az államtitkár azt mondta: mindenkinek az az érdeke, hogy jelentősen változzon meg az európai legfelső vezetés, „végre legyen az Európai Bizottságnak is egy olyan elnöke, akire mindannyian büszkék lehetünk, és nem szégyenkezni kell, amikor meglátjuk”.

(MTI)

 

 

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hajrá magyarok! Bravo!

Beérett a sok munka gyümölcse

Kíváncsi vagyok, hogy a ballib szárny alairja-e?

Elolvastam:-)
Savanyú a szőlő, de nagyon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés