Fiatalok vagyunk, és nem robotok!

2018. december 16. 9:37

Ács-Fehér Kinga
20on
Most látom csak, mi az igazi érték: egy megfelelő látásmódú szülő, egy szívvel-lélekkel tanító tanár, vagy csak egy gondolkodó, nem megelégedő, változtatni akaró, sémából kitörő ember. Ebben kéne erősödni, hogy ne csak mi, de a jövő generációja is megváltozhasson, akár boldogabbá, élettelibbé váljon.

„Nem csak a hétfői reggeleken, de az összes többi hétköznap fáradt, élettelen, kötelességektől leszívott embereket látok – gyakran magammal az élen. Mindannyian gürizünk, hogy egy élettel teli, élhető életünk legyen, ennek ellenére szinte robotmechanizmusban éljük mindennapjainkat. Még egyszer hangsúlyoznám, hogy nem a sok-sok feladat és az ebből adódó túlterheltség a probléma igazi forrása. A probléma gyökere szerintem az, hogy szinte mindent kötelességtudatból teljesítünk, nem pedig akaratból, szeretetből, vagy vágyból. Mindez észrevétlen fokozatossággal épül be az agyunkba, egyfajta berögzült szokássá válva: elméletileg mindannyian szabadok vagyunk, de valahogy mégsem.

És hogy mi is az igazi kincs?

Most látom csak, mi az igazi érték: egy megfelelő látásmódú szülő, egy szívvel-lélekkel tanító tanár, vagy csak egy gondolkodó, nem megelégedő, változtatni akaró, sémából kitörő ember. Ebben kéne erősödni, hogy ne csak mi, de a jövő generációja is megváltozhasson, akár boldogabbá, élettelibbé váljon. Hiszen fiatalok vagyunk! Nem robotok.”

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valamivel többet, mint ellenlábasai.

Nyugi, gyűjteni kell valamennyi észérvet és a következő választások kampányában elő lehet hozakodni azokkal.

Az életet a felelősség tölti meg tartalommal.
Felelősség nélkül csak durcás gyerekként tengesz-lengesz a világban.

"Fiatalok vagyunk, és nem robotok!"

Dehogynem!!!!!!!! Ti magatokból csináltatok robotot, (tisztelet a kivételeknek, akiknek még könyvet is látni a kezükben) elég egy metróállomáson végignézni, 90% kezében a telefon, amitől már robottá váltak. Éjjel nappal nézik a barom facebookot , átesnek a babakocsin, nekimennek a másik embernek, a lámpaoszlopnak, (magam láttam!) a villamos alá gyalogolnak...stb.
Mi ez, ha nem teljes robottá válás? Ébresztő, mert bezabál benneteket a digitalizált világ.
Ezek az eszközök, egyben hasznosak, csak mint mindenhez, ehhez is kell gondolkodás, és intelligencia, abból meg valahogy elég kevés látszik. Na így lesztek robotok, ha tetszik, ha nem.

És, ha van két perce, rögtön előveszi a telefonját, mert hátha keresték a facebookon. Nem? :)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés