A Fidesz a legnépszerűbb a fiatalok között

2018. december 19. 9:41
Az Index a Mediántól kért adatokat, amelyből kiderült, hogy a fiatalok között is a Fidesz a messze legnépszerűbb párt. A többi ellenzéki párthoz képest pedig felülreprezentált a Momentum.

Az Index a Mediántól kért adatokat a fiatalok pártpreferenciáiról. A portál szerint a napokban zajló tüntetéseken rengeteg fiatalt figyelhettünk meg, viszont „ebből persze nem következik, hogy az ország fiataljai lennének a legelégedetlenebbek"

A Medián felmérése az ellenzéki tüntetések előtt készültek. Nézzük, kiket szeretnek a legjobban a fiatalok: 

A 2018 októberi, illetve november-decemberi kutatás alapján (ez 2400 fő megkérdezésén alapuló reprezentatív minta) a 18-25 évesek között a következő a pártok sorrendje:

Fidesz - 36 %
Jobbik - 11 %
Momentum - 10 %
LMP - 3 %
MSZP-P - 3 %
DK- 0
egyéb - 3 %
bizonytalan - 33 %

Az adatsorból látható, hogy a Fidesznek ebben a korcsoportban is tetemes az előnye – ugyanakkor némileg kisebb, mint a teljes, országos mintán – teszi hozzá a hírportál.

Forrás: Index\\Medián

 

 

Nyitókép: MTI Fotóbank

Összesen 157 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ahogy Veress Janos mondta volt, eloszor le kell jutni a godor aljara, hogy aztan onnan lenduletet vegyenek.
Ilyen jo taktikan kar lenne valtoztatni!

Válaszok:
Negue | 2018. december 19. 10:27

Azon is csodalkozom, hogy egyes fiataloknak bejon a Momentum. Kivegeztek az Olimpiat, forradalmat probalnak szitani, Fekete fustgranatot dobal a rendorokre, tulorapenz gyanant. Szerkesztoseget felemlit meg, mit mondjak, tiszta Lenin-fiu.
Ilyen valakit csak balhes fiatalok preferalhatnak.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2018. december 19. 12:21

En a Momentummal szinte semmiben nem ertek egyet, mivel ram a legnagyobb rosszindulattal (vagy - nezopont kerdese - joindulattal?) sem lehet mondani hogy liberalis lennek.
De ok legalabb probalnak valamit csinalni, meghatarozni magukat, agitalni, nep koze menni stb. Nyilvan a legtobb akciojuk szamunkra visszatetszo, de nem is mi vagyunk a celcsoport... Ha igy folytatjak meg megerosodhetnek az ellenzeki oldalon.

Szinte hihetetlen. Miközben annyi jó arcú, szimpatikus megnyerő modorú, szavahihető, kedves ember vezeti. :DDD

Az Index csűri-csavarja az adatokat és mindenképpen azt hozza ki; az ellenzéki pártok 18-25 éves korosztálynál erősebbek, mint a fidesz és a teljes népesség fele gondolja ezt: 52 százalék szeretne generációváltást akar.
https://index.hu/belfold/2018/..

Amennyiben a százalékokat főre számítjuk át és így vonunk le következtetéseket, azonnal más lesz a kép.
A 18-25 éves korosztály kb 1,2 millió főből áll.
Fidesz 36 % 432 ezer fő
Jobbik 11 % 132 ezer fő
a 10 % 120 ezer fő
.
.
.

Akkor hogyan is állunk az ebből következtethető választási eredménnyel?

Aki igazi jövőt ad, persze, hogy a legnépszerűbb a fiatalok között is. A balos hőzöngő-randalírozó ifjak látványosan-erőszakosan tudnak megjelenni a médiában, de ettől még kisebbségben vannak.

Most, talán ezzel a kis tévés szereplésükkel elérték azt a, Veres által mondott színtet szintet, bár szerintem van még tartalékuk, így aztán van még lejjebb!

Akik itt cigányoznak, azoknak nem ártana azt is eszükbe vésni, hogy a Medián valószínű nem BAZ megyei zsákfalvakat kérdezett végig...

Itt inkább a racionalitás és az irracionalitás áll egymással szemben.
Oldaltól függetlenül mindenképp egy pozitív jelenség, ha az állampolgároknál megjelenik a tudatosság, a racionalitás, az önérdekkövetés.
Ez visz előre egy társadalmat, és nem a szélsőséges utópiák kergetése, meg a rosszindulatú minden szar hozzáállás.

És ez az INDEX és a MEDIÁN.

Akkor innentől sutba dobhatják a ballibek/dzsobbikosok/egyebek ezt a fajta narratívát.

Nyári Mikulások akik elhagyták a szankójukat

Vona Gábor

"Ez a kormány minden demokratikus ajtót erőből befalazott, amin be lehetne nyitni, így tényleg csak ennyi maradt. Az utca. Nagyon kockázatos, de a jelenlegi helyzetben teljesen logikus és természetes reakció. Valójában nem egy törvényt akarnak a tüntetők megváltoztatni, nem is egy petíciót akarnak beolvasni, még csak nem is a kormányt lemondatni, hanem ennél is többet: rendszert váltani. Szerintem ez a cél. A kérdés, hogy van-e, lesz-e mögötte kritikus nagyságú társadalmi akarat."

Schiffer András

"Irdatlan nyomás nehezedik az ellenzéki pártokra 2010 óta a hardcore ellenzéki szavazók részéről, hogy „most már csináljatok valamit látványosat”. Ez a kemény mag ünnepeli most a Facebookon az ellenzéket, és boldog, hogy ismét hallja a hangját, büszke lehet rá. Az ellenzék azonban nagy hibát követ el, amikor ennek a csalódott kemény magnak játszik. Az ellenzék egyetlen, a győzelem esélyével kecsegtető stratégiája az lenne, ha a Fidesz lassan három milliós táborát ki tudná kezdeni. Ha egy párt választásokat akar nyerni, nincs más választása, mint részt venni a parlamenti munkában, törvényről törvényre, konfliktusról konfliktusra bemutatni mire kér felhatalmazást."

Forrás: https://www.vodafone.com/conte..

Válaszok:
Berecskereki | 2018. december 19. 11:21
lavor | 2018. december 19. 11:27

Schiffer remek, mint mindig, Vona pedig csak azt adja, mi lényege, egy közéleti bohóc.

"Na és ahhoz a 120 ezerhez a nyomorentum jó, ha további 12 ezret hozzáadhat a magasabb korosztályokból..." amely igencsak kevés az 5 %-os küszöbérték átlépéshez.

"Azóta a déká támogatottsága 99 százalékra nőtt a Varju László iránti szolidaritás miatt."

Úgy földhöz vágta magát, hogy az ablak is beleremegett és kilyukadt.

A Fidesz a legnépszerűbb a fiatalok között.
És Bangóné, mit szól ehhez.
Bangónét feldühíteni nem kell; félnetek jó lesz!

Folytassa, Bangóné!

"legfeljebb a párbeszédtől szipkázhatnak el"
Nem! Legfeljebb a Jobbiktól csábíthatnak el szímpatizánsokat. Szerintem már ezt eddig meg is tették, de még lehet utánpótlás.

"Kunhalmi Ágnes is a bezárt ajtó áldozata lett"

Felvételire készül a színművéseti főiskolára és az Ember tragédiáját gyakorolja.

"...A 20 év alatti magyarok 66 százaléka ugyanakkor hajlandó lenne külföldön munkát vállalni - derül ki egy friss felmérésből..."

https://www.napi.hu/magyar_gaz..

Szóval csak óvatosan a nagy szavakkal...

Válaszok:
Berecskereki | 2018. december 19. 12:12

"Érzékletes képett választott a Budapestről tudósító New York Times a tüntetések és a magyarországi médiahelyzet leírására. A cikk címe:

A magyar köztévénél tüntetnek, miközben a tévében a galambokról beszélnek."
https://444.hu/2018/12/19/new-..

Így már érthető. A tüntetők azt hiték, hogy a székházban sült galambokat osztogatnak és ezért akartak bemenni.

(Az ídézet másolt!)

Az ídézet így hangzik.

"Sokkal kevesebb magyar akar külföldön dolgozni, mint négy éve. A 20 év alatti magyarok 66 százaléka ugyanakkor hajlandó lenne külföldön munkát vállalni - derül ki egy friss felmérésből."

Amikor én is 20 éves voltam ugyanígy vélekedtem. Amikor pedig lehetőségem lett volna elmenni családos voltam és másként gondolkodtam.

De a bizonytalan 33% biztosan DK, MSZP, LMP, Párbeszéd, Momentum szavazó. (Kívánt rész aláhúzandó)

Aha.
Tehát a mai 18-25-ös korosztály 10 százaléka "balhés fiatal".
Te melyik országban élsz??
Merthogy nem a mai Magyarországon, ez biztos.
Amúgy az olimpiát -mint azt a Párt hívei elegánsan el szokták felejteni- nem a Momentum, hanem Pártunk és Kormányunk végezte ki, miután visszavonta pályázatot.
A Momentum "csak" népszavazást akart arról tartani, hogy a budapestiek akarnak-e olimpiát.
Szerinted Pártunk és Kormányunk miért ijedt meg ettől a népszavazástól, amikor folyamatosan azt kommunikálta, hogy mekkora támogatást élvez az olimpia???????????????????

Egy pillanatra nem akartam azt mondani, hogy az összes fiatal elvágyódik külföldre hanem azt, hogy közülük sokkal többen lennének ezt bevállalni.
Nem véletlenül mondják azt sokan, hogy London a második legnagyobb magyar város.

Érdemes a 24. hu-n elolvasni a hozzászólásokat:-)))))) kiakadtak, nem hiszik el, a medián meg fidesz csicska:-))))) szórakoztató olvasmány

Több millió forintnyi kár keletkezett az elmúlt hét tüntetései nyomán az Országház épületében és a Kossuth Lajos téren – közölte az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI érdeklődésére szerdán. Szilágyi Zoltán elmondta, hogy a károk összesítése jelenleg is zajlik, ezek pontos összegéről csak később tudnak információt adni.
Az eddigi felmérések alapján az Országház főbejáratánál két ólom-, továbbá több üvegablakot betörtek; a főlépcsőt több helyen festékekkel lefújták, a bronz oroszlánok és mellettük lévő kandeláberek szintén festéktől, tojásoktól szennyeződtek. A főlépcső előtti széles kordonláncok egyikét a főbejárat díszrácsozatának dobták, más részét elvitték. A Parlament falán számtalan helyen tojás- és festékszennyeződés, égésnyom keletkezett.
Az összesítésből az Országgyűlés sajtófőnöke kiemelte, hogy az Országház előtti nemrégiben felújított tér egészén festék-, tojás- és graffitinyomok maradtak. A Kossuth szoborcsoportot festékkel öntötték le és több helyen darabokat törtek le belőle, sőt a nemzet lobogójának árbocát is lefestették.

A parkosított részek növényzetét is megrongálták, a padok egy részét festékkel fújták le, a helyükről kiszaggatott és részben összetört padokat rakásba halmozták fel. A karácsonyfát körülvevő szánkókerítést részben lebontották, 22 szánkót pótolni kellett, a díszkivilágítást pedig megszaggatták.
Az okozott károk felszámolását az Országgyűlés Hivatala azonnal megkezdte, de a teljes helyreállítás az egyedi darabok pótlásával akár hónapokig is eltarthat.
(MTI)
http://propeller.hu/itthon/339..

444 kommentmezeje persze világvége hangulatban őrjöng. :))))
Amolyan "április 8. után" stílusban.

Amíg az ember fiatal, könnyebben mozdul, ez tény.
De gondolom abban nincs vita, ha annyira oké lenne a helyzet az országban, akkor ez a 60%, akik elindulnának külföldre, sokkal alacsonyabb lenne.

Mazochista vagyok:-)))) rendszeresen olvasom a 24 és a hvg hozzászólásait, a cikkeket nem.

Számomra az atv elviselhetetlen. 5 perc után valami ellenállás emelkedik a gyomromban, hogy ezt mégsem kéne. Lehet, hogy hányinger?

Szép szőke herceg!

A kedves édes jó apádnak mond, hogy vén komcsi fasz.
Amúgy t e nagyon hülye, miből gondolod, hogy én bárkit is meg akarok győzni, hogy hagyja el a hazáját???????????????????

Csak a hozzád hasonló hülyék hisznek el mindent amit a Habony-Médiaművek sajtója ír.

"...A 350 000 "angliai magyarból" a fele a fővárosban, Londonban él. Ez azt is jelenti, hogy London az 5. legnagyobb magyar város a világon..."

https://hu.wikipedia.org/wiki/..

Szép jövő, de nekünk (és a mai fiataloknak) a jelenben kell élnünk...

Figyu, szokás szerint nem arra válaszolsz amit írtam
Majd ha ezt teszed, válaszolok!!

Akkor ezt magyarázd el annak a nagyon okos topiktársnak, aki feltétlenül szükséget érzi annak, hogy bunkó megjegyzéseket tegyen mert másképp nem tudja kiadni magából azt amit gondol.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában