3 érv amellett, hogy miért ne posztolj a gyerekről

2018. december 23. 11:23

Gyurkó Szilvia
WMN
Te leszel az oka annak, ha bántják – vagy ha hátrány éri.

„3. érv: Te leszel az oka annak, ha bántják – vagy ha hátrány éri

Ami egy felnőttnek vicces, cuki és kedves, az egy kisgyereknek lehet, hogy nem az. Sőt, az is lehet, hogy épp az ellenkezője: ciki, bántó és kínos. Ha ma nem az, akkor lehet, hogy pár év múlva az lesz. Csakhogy ha egy fotó vagy történet már kikerült, akkor a szülő semmit nem tehet annak érdekében, hogy azt visszahívja, vagy azért, hogy kontrollálja, mi történik azzal a felvétellel.

Aminek helye van egy családi fotóalbumban, annak jó eséllyel semmi keresnivalója egy nyilvános posztban, mert ha öt perc múlva az iskolai zárt csoportban landol, akkor jó eséllyel a gyerekünk másnap – vagy a téli szünet után – a suliban nehéz helyzetbe kerül.

»Milyen édes, ahogy maszatos szájjal eszi a bejglit!« Katt. Már megy is ki kép Instára, jönnek is rá szépen a lájkok a mi harmincas–negyvenes ismerőseinktől, csakhogy ott van egy olyan letöltés vagy készül egy képernyőfotó, amit nem is látunk, amit nem tudunk megakadályozni, de amivel ez kiköt egy osztálytársnál, aki ízekre szedi a gyerekünket… Brrrrrrr. 

Ha aggódsz azért, hogy a gyerekedet éri-e internetes zaklatás, akkor először is törölj le minden felvételt, amit valaha róla posztoltál, és még a vele kapcsolatos történeteket, anekdotákat is jó, ha csak a tényleg közeli, a gyereket jól ismerő barátaid látják.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mondjuk, én ezzel az egész facebook őrülettel nem tudok azonosulni.

Elso lepesben a szulo fogja fel hogy a gyerek egy onallo elet, nem pedig az o tulajdona. Posztolgasson magarol ha annyira akar, esetleg nehany csaladi kepet, de nem kell telefosni az uzenofalat szerencsetlen gyerekkel, majd ha megno lesz neki is faceje aztan oda posztol amit akar.
Az ilyenekbol lesznek azok a birtoklo szulok akik utana keptelenek leszakadni a felnott gyerekrol mert semmi mas ertelmet nem latjak a kiuresitett eletuknek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés