Novák: januártól havi 40 ezer forint lesz a kétgyermekesek családi adókedvezménye

2018. december 27. 13:12
Folytatódik a családbarát kormányzás Magyarországon – mondta Novák Katalin.

Januártól havi 40 ezer forintra emelkedik a kétgyermekesek családi adókedvezménye – emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva.

Novák Katalin hozzátette: az adókedvezményt már azok is igénybe vehetik, ahol érkezik a második gyerek, a várandóság 91. napjától.

Az államtitkár felidézte: a második Orbán-kormány első intézkedései sorában 2011-ben vezették be a családi típusú adózást. Ez arról szól, hogy a dolgozó szülők minél több megtakarítást tudjanak családjukra fordítani, minél több pénzt vihessenek haza. Erről szól a családi adókedvezmény – fejtette ki.

A kormány 2016 óta négy lépésben minden évben megemelte a kétgyermekesek adókedvezményét. Ez a jövő évben eléri a 2015-ös, 20 ezer forintos összeg kétszeresét.

Novák Katalin elmondta: csak a családi adókedvezménynek köszönhetően – a jövő évi költségvetést is számítva – már 2250 milliárd forintot takaríthatnak meg a magyar családok.

A folytatás nagyban függ a napokban lezárult, a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció eredményétől – fogalmazott az államtitkár, kiemelve: több mint 1,3 millióan töltötték ki a konzultációs ívet. E visszajelzések alapján születnek meg - akár már a jövő év első negyedében – a családok támogatásáról szóló további döntések – fűzte hozzá.

Novák Katalin kiemelte: folytatódik a családbarát kormányzás Magyarországon.

(MTI)

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy igazi szabadságharcos nem fogadja el a Fidesz júdás pénzét.

#2010elottmindenjobbvolt

najo, ez mar az a szint ahol komolyan gondolkodom hogy mesz a trolltartoba.

"Az index már cikkezik arról, hogy vajon miből telik a mocskos Orbánéknak adócsökkentésre(?)
Ott gáncsolnak ahol tudnak..."

Az Indexre is igaz a mondás; a róka megváltoztatja a szőrét, de nem a természetét

Nézzük az általad említett cikk egy szakaszát!


"És éljük fel a jövőnket is

Végül van egy érdemi jövőfelélés is. Hiszen bár talán már el is felejtettük, hogy korábban a magánnyugdíjpénztári rendszerben Magyarország láthatóvá tette a későbbi generációk demográfiai nehézségeit, a nyugdíjasok mind nehezebb finanszírozását, de ez egy nagyon fontos hatás.

Ezt a félretett pénzt a Fidesz-kormány mindenképpen felélte, vagyis nem csak az addig félretett 3000 milliárd forintnyi nyugdíjpénztári vagyont tolta be például az adósságfinanszírozásba (az államadósság-csökkentésbe) és bizonyos folyó ügyek rendezésébe, hanem évente 300 milliárd olyan forintot is felhasznál, vagyis nem tesz félre a pénztártagok öngondoskodására, amely korábban elkülönült a mai aktívak későbbi magánnyugdíjára.

Mindez inkább ténymegállapítás, nem feltétlenül értékítélet. Hiszen alapvetően lehet, hogy ez egy racionális döntés volt. Ha például Magyarországot egy nagy családnak fogjuk fel, akkor érezzük, hogy van abban valami morbid, ha egyszerre adósodunk el és egyszerre teszünk félre pénzt a jövőnkre, lehet, hogy azt a két oldalt érdemes összevezetni, csak éppen fontos tudni, hogy a mostani évek nagy sikereiben a jövő nehézségei is benne vannak."
https://index.hu/gazdasag/2018..

Nos már számtalan esetben be lett mutatva, hogy a 3000 ezer milliárd forrása nem megtakarítás, hanem egy másik helyről történő átcsoportosítás, amit hitellel pótoltak. Így nemhogy nyeresége lenne, hanem veszteséget okoz.
Így azt is lehetne mondani, hogy a balliberális kormány úgy takarékoskodott, hogy eladósította az országot.

"évente 300 milliárd olyan forintot is felhasznál, vagyis nem tesz félre a pénztártagok öngondoskodására, amely korábban elkülönült a mai aktívak későbbi magánnyugdíjára." - írja a firkász.

Egy másik helyen pedig az ellenzék és médiája azt kifogásolja, hogy nem veszik figyelembe a nyugdíjak indexálásánál a a két számjegyű bérnövekedést. Pedig tudják, az ebből származó többletet ha felhasználják, akkor nem lesz fedezete a most, vagy később nyugdíjba vonulók nyugdíjának fedezetéére, mert hosszú távon nem lesz mindig két számjegyű a bérek növekedése.

Ugye ez igencsak hajaz a van sapka nincs sapka mondásra.

Én elolvastam a cikket és a benne írtak nem igazolják az állításodat, mely szerint; konkrétan dicsérik a kormány gazdaságpolitikáját".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés