Novák: 2019-ben is bővül az otthonteremtési program

2018. december 29. 10:39
Jövőre is folytatódik, és bővül az otthonteremtési program – mondta Novák Katalin szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Jövőre is folytatódik, és bővül az otthonteremtési program – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára szombati budapesti sajtótájékoztatóján. 

Novák Katalin a XI. kerületi Tulipános játszótéren tartott tájékoztatóján emlékeztetett arra: 2015-ben indították az otthonteremtési programot, és eddig több mint 92 ezer családnak tudtak segíteni. Magyarországon az emberek saját tulajdonú otthonban szeretnének élni, ebben nyújtanak támogatást – tette hozzá.

Kiemelte: jövőre nemcsak folytatódik a program, hanem a bővülésére is számítani lehet. A jövő évi költségvetésben 242 milliárd forint áll rendelkezésre otthonteremtésre, ez minden eddiginél magasabb összeg. Ha valaki gyermeket vállal vagy nevel, segítséget kaphat az otthonteremtéshez – mondta az államtitkár.

Kitért arra: az otthonteremtési program kiemelt eleme a családi otthonteremtési kedvezmény (csok). Eddig 92 ezer család részesült ebben, csaknem 400 ezer ember. December 1-jétől már a kétgyermekes családok is igénybe vehetik a 10 millió forintos kamattámogatott hitelt, és 10-ről 15 millió forintra emelkedett a nagycsaládosok által felvehető, kamattámogatott hitel összege. A hitelt garantált évi 3 százalékos kamattal lehet felvenni. 

Novák Katalin a lakásépítéssel kapcsolatban beszélt arról is, hogy meghosszabbították a kedvezményes áfakulcs igénybevételének lehetőségét. Az 5 százalékos kedvezményes áfakulcsot azokra az ingatlanokra is alkalmazni lehet, amelyeknek november 1-ig már megvolt az építési engedélyük vagy építését bejelentették.    

Hangsúlyozta: mindenki számíthat arra, hogy 2019 is a családbarát kormányzásról szól, és folytatódik az otthonteremtési program.

(MTI)

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezért ne legyen kormányváltás mert a szocik eltörölnék a kedvezményeket mint 2003-ban.

Na itt van nagy ellentét a szoclib és a jobboldal között.
A Bokros csomag minden kedvezményt elvett tőlem mert na
pi 12-14 óra munkával többet kerestem. Nem szorultam rá. Az egyik kollégám aki nem dolgozott többet rászorult volt. Gúnyosan kinevezett amikor kiszámoltuk kinek mennyi maradt.
IGAZA VOLT!
Nem volt érdemes plusz munkát vállalni.
Melyik a jobb?
A szocik rendszerben nem dolgozni mindent eltitkolni, és várni az államtól a pluszt. Vagy ebben a rendszerben ahol egykulcsos az adó (vagyis nem büntetik a plusz munkát,) és mindenkinek jár a kedvezmény?

Mert dragabb fenntartani egy kiertekelo apparatust ami kizarna mint minden gyereknek alanyi jogon megadni.
Amugy meg ne sajnald toluk.

Az államilag támogatott lakáshitel 2003 Dec.
A lakáshitel utáni adókedvezményt 2004.
Szociálpolitikai támogatást 2008?
Talán nem voltam pontos, talán még megszüntették valamit.

Én nem vagyok írigy!
Járjon egzotikus utakra az aki megengedheti.
De ha egy kisember akinek nincs jól fizető állása, és van energiája pluszmunkát al előbbre jutni az a jobboldali rendszerben jobban megteheti.
Egyébként a ballib miért nem veszi figyelembe a jövedelemért befektetett munkát, munkaidőt a jövedelem adónál?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában