A családbarát társadalomért

2018. december 31. 12:52

Tóth I. János
Magyar Idők
A magyar gyerekek nélkül nincs magyar jövő összefüggést az elitnek is fel kell ismernie.

„Lehetnek olyan családok, ahol az anya teljes állásban részt akar venni a javak termelésében, ezért a társadalomnak mindent meg kell tennie azért, hogy ezek a nők össze tudják egyeztetni a munkát (produkciót) a családdal (reprodukcióval). Ezeknek a kétkeresős családoknak a kormányzat nemcsak a bölcsődei és az óvodai ellátás fejlesztésével vagy éppen az iskolabusz rendszerének a kiépítésével tud segíteni, hanem a családon belüli igazságosabb munkamegosztás propagálásával is. Lehetnek azonban olyan családok, ahol az anya munkaerejének nagyobb részét a reprodukcióra akarja fordítani, de a produkcióban is részt akar venni. Ezeknek a »másfél« keresetre épülő családoknak a kormányzat olyan intézményekkel tud segíteni, mint részállás, távmunka és rugalmas munkaidő.

S végül, lehetnek olyan családok, ahol a felek a javak termelését és a gyermeknevelést tradicionális módon akarják megosz­tani, vagyis a férfi teljes erejét a munkára, a nő pedig a gyermeknevelésre akarja fordítani. Az egy keresetre épülő családoknak a kormányzat leginkább úgy tud segíteni, ha visszaállítja és a társadalom számára elfogadhatóvá teszi a háztartásbeli nő státusát. Megjegyzem, hogy az 1,8-as termékenységi rátával rendelkező Amerikában mind a mai napig elfogadott gyakorlat, hogy az anyák jelentős része nem dolgozik, hanem a gyerekeket gondozza és a háztartást vezeti.

Ezen a kategórián belül egy nagyon fontos esetet jelentenek a legalább négy gyereket vállaló feleségek és anyák, akik a reprodukció terén végeznek kiemelkedő munkát, és ezért nekik mint főállású anyáknak egy teljes közalkalmazotti fizetést kell kapniuk. A modern társadalmakban a 2,1-es termékenységi arányszámot nem lehet megvalósítani nélkülük, ezért szükséges a főállású anyaság bevezetése, ahogy azt a nemzeti konzultáció is jelzi. Ez nemcsak demográfiai szempontból lenne fontos, hanem a nők szabadságának a kiterjesztésében is jelentős előrelépést jelentene, hiszen növelné a nők által választható életpályák számát. A családbarát társadalom a modern nők számára sokféle utat és életpályát felkínál, szemben a tradicionális társadalommal, amely megpróbálja a nőt a konyha és a gyermek, illetve a termelés világába bezárni.

Végül érdemes kitérni az elit gyermekvállalási hajlandóságára. E réteg magasabb reprodukciós tevékenységére is szükség van, amelyben azonban nem az anyagi, hanem az eszmei tényezők játszanak központi szerepet. A magyar gyerekek nélkül nincs magyar jövő összefüggést az elitnek is fel kell ismernie, és azt is, hogy gyermekvállalásuk a társadalom többi rétege és osztálya számára is példamutató.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A család hardver - anyagi - oldalát javítani, az kb. 20% javulást ad.
Ami nem kevés.
Ha a szoftvert nem tesszük rendbe, nincs esély még a legalább reprodukciós újraszületési számokra sem.
A szoftver pedig: a fiatalság emberi méltóságának 1. védelme, 2. helyreállítása.
------------Minden művi szórakoztatási forma - különös tekintettel a lelki-testi egészséget veszélyeztetők: progresszív adó alá vétele. (Fizessenek a diszkótulajdonosok, a filmforgalmazók, médiatulajdonlók estébé: a fiatalok egészségében okozott károkért!!!)
Ebbe minden beletartozik, amely groteszk, természetellenes eszközöket, sokkoló-hatásvadász híreket estébé alkalmaz, úgymond a kattintások, példányszámok, előfizetések, diszkóbelépők növelése érdekében.
-----------Ezzel egy időben az élő műsorok, zenék, szórakoztatási formák adókedvezménye.
Emberi szórakozás, szórakoztatás, szabadidő - embereknek.
Ha a fiatalokat évente csak az 52 hétvégén vetkőztetik le az emberi méltóságukból a talmudi hiénák - és keresztény csatlósaik - az pontosan az a hatás, ami elveszi a család értelmét, lényegét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés