A konzultáció nem pusztán a tizenegy kérdés megválaszolásáról szól

2019. január 2. 12:49

Novák Katalin
Magyar Hírlap
Természetes, hogy vannak dilemmák, szülőnek lenni kompromisszumokat igényel, áldozattal jár, mégis, az élet egyik legszebb csodája.

Készült egy reklámkampány is, ami elsősorban a fiataloknak szól. Sikerült őket is megszólítani ezekkel a témákkal?

Már elindult a televíziókban, mozikban és az interneten is a második kisfilmünk. Mindkét reklámfilm arról szól, hogy családban élni jó, szülőnek lenni egy életre szóló felelősség, és a család nem rózsaszín történet, de nem is fekete. Természetes, hogy vannak dilemmák, szülőnek lenni kompromisszumokat igényel, áldozattal jár, mégis, az élet egyik legszebb csodája. Azt hiszem, az előző kampány elérte a célját, hiszen az emberek elkezdtek róla beszélni. A baráti, családi, munkahelyi körben is szóba kerülhet, hogy milyen, ha gyermek érkezik egy párkapcsolatban, mik a nehézségek, lehet-e a család mellett karriert építeni, szórakozni, egyetemet végezni.

Ezek a kérdések minden fiatal fejében ott motoszkálnak, de nem a kormánynak kell megválaszolni azokat. Igyekeztünk olyan eszközöket használni, amelyekkel a fiatalabb korosztályokhoz is eljuthatunk, hiszen őket kell segítenünk abban, hogy a családalapításra, gyermekvállalásra vonatkozó terveiket meg tudják valósítani. Olyan véleményformálók is csatlakoztak az ügyünkhöz, akik a tizen-, huszonévesek között népszerűek. Vállalták, hogy bepillantást engednek a családi életükbe. Közéjük tartozik Görbicz Anita kézilabdázó és Vincze Ottó labdarúgó, vagy Istenes Bence műsorvezető és felesége, Csobot Adél, aki például blogot vezet a családok éve alkalmából. De hosszan folytathatnám a sort. 

 Az interjú készítésekor tart még a családpolitikai témájú nemzeti konzultációs kérdőívek visszaküldése, amit az előzetes adatok szerint már több mint egymillióan töltöttek ki. A válaszokból mire lehet eddig következtetni?

 A visszaküldött konzultációs ívek száma meghaladta az 1,3 milliót, ami óriási dolog. A családok védelme, a családok támogatásának további lehetőségei foglalkoztatják a magyar embereket. A konzultáció nem pusztán a tizenegy kérdés megválaszolásáról szól. Özönlenek hozzánk a javaslatok, észrevételek más csatornákon is. Kíváncsian várom a kérdőívek feldolgozásának eredményét!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tényleg mindenki IGEN-nel szavaz???

Vegyük pl. mindjárt a 2. kérdést.
A továbbra is MUNKAVÉGZÉSHEZ kötött családtámogatási programokról.

12 éven (!!) át, az MSZP kormányzása alatt NAGYON NEM így volt. NULLA (!!) adókedvezmény, ellenben alanyi jogon járó családi pótlék és SEGÉLYEK (!). Jelenleg is ugyanez az MSZP/DK az ellenzék fő ereje. Éppen pár napja itt a mandineren is azt szajkózták a ballibek, hogy IGAZSÁGTALAN az adókedvezmény, és hogy a CSALÁDI PÓTLÉKOT kell duplázni inkább. Egyetlen egy ellenzéki párttól nem hallottuk kinyilatkoztatni, hogy JÓ a Fidesz által kialakított, az adó- és járulékkedvezményen alapuló rendszer, és hogy mindenképpen meg kell őrizi azt.

Tényleg ÁLKÉRDÉS???

Lassan mondom, hogy SIGM is megértse:

Szél - bizonyítottan KVÓTANŐ
Demeter - bizonyítottan KVÓTANŐ
Kunhalmi - bizonyítottan KVÓTANŐ

Novák NEM kvótanő, hiszen a Fideszben nincs is kvóta.

Egy fél pirospontot kapsz egyébként: nem használtad a "rabszolga-törvény" kifejezést. :DDD

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés