Több férfi otthon maradna a gyerekkel

2019. január 24. 15:29

Farkas Edina Lina
WMN
De akkor miért nem látunk több férfit napközben babakocsit tologatni?

„A fentiek tükrében nem meglepő, hogy a KSH adatai szerint Magyarországon főleg a nők veszik igénybe a gyermekgondozási szabadság különböző formáit, míg a férfiak csupán öt–hét százaléka él vele. A számok azonban nem feltétlen a valós vállalkozói kedvet mutatják.

Az Apu-kalipszis 2018-ban készített felméréséből legalábbis az derül ki, hogy ennél jóval több apa, a megkérdezettek 44 százaléka  elgondolkodna rajta, 32 százalék pedig biztos benne, hogy kipróbálná a gyest/gyedet.

De akkor miért nem látunk több férfit napközben babakocsit tologatni?

Nem feltétlenül a szándékkal van a baj, az otthon maradt férfiak 60 százaléka ugyanis bevallotta, hogy pénzügyi okok álltak a döntés mögött. És hasonló választ ad Dávid is: »Nálunk a szülők nem érzelmi, hanem a legtöbb esetben anyagi okokból döntenek így vagy úgy. Vagyis azt veszik számításba, kinek van munkája, mennyire sínyli meg a család kasszája, ha az anya vagy az apa otthon marad?« 

Ezt a védőnő is alátámasztja, munkája során látja, hogy mekkora az anyagi nyomás azokon a szülőkön, akik a körzetébe tartoznak. Az anyagi gondokkal küzdő családoknál – érthető módon – nem az a prioritás, ki szeretne otthon maradni a kicsivel, hanem az, hogy a havi bevétel mire lesz majd elég.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért lenne jó, ha az apák tologatnák a babakocsit napközben? Mégis milyen előnyökkel járna ez, azt leszámítva, hogy a karrierista picsák így képzelik a gyereknevelést? Ha a férfiak ennyire kompatibilisek lennének a gyerekekkel, a gyerekneveléssel, akkor miért nincs több óvóbácsi, meg alsó tagozatban férfi tanár?

Előbb fognak minket leigázni a maszkulin nemzetek, mint sem megvalósulhatna ez a feminista utópia.

Egyébként is wmn, mint az összes többi feminista újság, azt írja le, amit a nők látni szeretnének. Karriert építő nők, akik minimális erőfeszítéssel gyerekeket is szülnek, és nevelnek. Hozzávalók: büfészak diploma, kiherélt, papucs férj, atyáskodó állam.

Kialakult egy munkamegosztás a férfiak és nők között.

A tejet le is lehet fejni es apuka nyugodtan oda tudja adni. Nincs az anyjahoz nove az a gyerek.
Sok ferfi szivesen maradna otthon csak mig a ferfi fizetese az asszonyenak haromszorosa addig ez irrealis. Ez a lenyeg.

Ugyanugy vagy meg jobban kompatibilisek. De mig egy ovono/ovobacsi negyedannyit keres mint egy vezeto mernok addig keves ferfi valasztja azt a palyat.

Ezt haromgyerekes apakent cafolom, ahogy nonek a gyerekek ugy allnak egyre kozelebb az apjukhoz, sot, a kis kilenchonaposom is egyre gyakrabban keredzkedik at enhozzam.
A nohoz eleinte azert all kozelebb mert vele van egesz nap egyutt, nem azert mert a gyerekneveles speci noi dolog.
A fozes is “noi dolog” megis a hires mesterszakacsok mind ferfiak.
Attol nem lesz kevesbe ferfi valaki hogy jo apa. Sot.

Ugy kene csinalni hogy egy evet az anya majd egy evet az apa maradhatna otthon es mindkettejuknek teljes fizetes jarna ra

Mellesleg ez nem feminizmus mert itt epphogy az apak vannak elnyomva. Akinek gyereke van az tudja, annal nagyobb boldogsag nincs mit kezedbentartani, veled lenni. Itt a ferfi jar rosszabbul! Ettol fosztja meg a tarsadalom a ferfiakat akikbol dolgozogepet csinal.
Es erre nem az a valasz hogy a nokbol is dolgozogepet kell csinalni, hanem az, hogy az apaknak is megadni a lehetoseget hogy tobbet legyenek a gyerekeikkel.
Az pedig teny hogy a feleseg fizetesenek kieseset egy atlag csaladi haztartas konnyebben elbirja mint a ferjeet.
NEM azert mert “a nok” kevesebbet keresnek mint a ferfiak, hanem mert a felesegek kevesebbet keresnek mint a ferjek. Ami normalis mert a no mindig “folfele” valaszt.

Há' mer egy csomó férfi otthon akar babázni, de a gonosz Orbán nem hagyja őket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában