Nem valószínű, hogy sikerül szabályozni a technológiai óriásokat

2019. augusztus 16. 09:43

A technológiai ipar már most is azon dolgozik, hogy elejét vegye a változásnak, és a közhangulat ebben a segítségére van.

2019. augusztus 16. 09:43
Steve Kovach
Business Insider

A techcégeknek van egy hatalmas fegyverük az ellenük hozott szabályozással szemben, ez pedig a közhangulat. A nagyközönség kifejezetten megőrül ezekért a cégekért. Nem nehéz belátni, miért alakult így. A techcégek termékei integráns részeit képezik mindennapi életünknek. Az érintett vállalatok pedig mindent megtettek annak érdekében, hogy termékeik birtoklásának kifejezetten magas presztízse legyen. Az Apple iPhone X-e szupermenő, a Google-féle Gmail ingyenes és egyszerű, a Facebook pedig kiváló módja a kapcsolattartásnak.

Ha a közvélemény esetleg tisztában is van az ezen vállalatok okozta veszélyekkel, a nap mint nap megélt előnyök inkább játszanak szerepet véleményük kialakításában. Anélkül, hogy a szélesebb közvéleményben átalakulna ezen cégek pozitív imázsa, nem valószínű, hogy a nép által választott képviselők érdemben változtatnának a rájuk vonatkozó szabályozási környezeten.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2021. december 01. 19:33
sajnos ez igy igaz ahogy leirta, De azert lehet oket kemeny penzekre buntetni, hisz van boven beveteluk
Akitlosz
2019. október 22. 03:44
A techcégek a saját javukra ténykednek, amit nem is titkolnak, ellenben hasznosak a köznek is a termékeikkel, a szolgáltatásaikkal. A politikusok is a saját hasznukra ténykednek, amit titkolnak, és nem hasznosak a köznek az adóikkal. Szóval egyszerűen az van, hogy a sokat adóztató politikusok sokkal károsabbak a köz számára, mint a hasznos, ráadásul ingyenes termékeket és szolgáltatásokat forgalmazó techcégek. Az e-mailnek bárki sőt szinte mindenki hasznát látja. És a stadionnak?
Frankie Bunn
2019. október 22. 03:43
Maga elhiszi, hogy bármi is ingyen van? Na, itt kezdődnek a bajok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik