Szlovákiában augusztus közepétől már nem, Magyarországon még lehet ingyen tölteni a Lidl parkolóiban

2022. augusztus 12. 12:15

Csehországban is vége az aranykornak.

2022. augusztus 12. 12:15
null

Szlovákiában augusztus 15-től már csak tarifás töltési lehetőség áll majd rendelkezésre a Lidl parkolóiban az elektromos autókkal érkező vásárlók részére. Csehországban – a pontos dátum még nem ismert – ugyanez a helyzet:

a problémát pedig éppen az okozta, hogy az energiaárak növekedése miatt már olyanok is a Lidl-töltőkhöz jártak, hogy kihasználják az ingyenes lehetőséget, akik egyébként a lábukat sem tették be az üzletbe.

Az árak Szlovákiában egyelőre nem ismertek, de azt már tudni, hogy az AC és DC töltés esetén eltérő tarifa lesz, és a töltés kezdetekor 2000 koronát fognak zárolni az ügyfelek bankkártyáján. Csehországban az AC díja 5,9 CZK/kWh, a DC töltésé pedig 6,9 korona lesz. 

Megkerestük a Lidl Magyarországot, hogy megtudjuk, tervezik-e Magyarországon is az ingyenes töltés megszüntetését. A cég nemleges választ adott, mint írták, jelenleg a Lidl eCharge applikáció segítségével az elektromos töltőállomás 30 perces, míg a töltőoszlopok kezelőszerveivel 10 perces ingyenes töltési lehetőséget biztosít. Az idő leteltekor a töltés automatikusan leáll. Az országos lefedettségű hálózat töltőállomásai az áruházak nyitvatartási idejében vehetőek igénybe.  

MTVA/Bizományosi: Róka László

Kapcsolódó cikkek

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atati100
2022. augusztus 19. 03:04
Az áramot az fizeti aki nevén van a villanyóra amin keresztülfolyik. A Lidl rengeteg napelemet telepíttetett az üzletei tetejére és bizony pontosan tudják, hogy számukra remek üzlet odavonzani egy fizetöképes vásárlóréteget, ami meg is történt. Neked se kell fizetni a benzinért, hiszen kerékpártól a tömegközlekedésen át az elektromos autókig te is válogathatsz a lehetőségek között. A nehéz földfémekről nem szeretnék vitatkozni, mert nincs értelme. Az akkumulátoros autók egyszerűen annyira hatékonyak, hogy belsőégésű társaik erre nem lesznek képesek. Ez nem hitbeli kérdés. 15kwh árammal megtesz 100km-t, ami megfelel 1,5 liter benzinnek vagy gázolajnak esetleg 1,5 m3 gáznak. Közben pedig a kisvárosok és nagyvárosok levegőjét sem szennyezi. Igen, a villamosenergia termelés is fordulóponthoz érkezett, remélem rövedesen túljutunk azon a fázison, amikor elpusztult növények és állatok elégetéséből nyerjük az energiát.
fatman
2022. augusztus 17. 14:21
jó kis lignitből termelt árammal... fincsi az... ezért érdemes cipelni a sok száz kg akkukat, mint holtsúly, aranyárban, óriási környezeti lábnyommal... gratulálok, idióták!!!
Zsolt75
2022. augusztus 12. 19:22
Otthon egy full töltés 2-3000 Ft, még az emelt áron is. Soha nem töltöttem oszlopon. Az akksit is nyírja a gyorstöltés.
kizökkentidő
2022. augusztus 12. 18:58
"10 perc alatt olyan keveset töltenek, ami kb. 8 km megtételére elég. 30 perc alatt 24 km, plusz 3 perc rakodás, nyomkodás árán. Ezért nem használja senki az aldis, lidl-es töltőket." Mondjuk egy vásárláshoz nemigen kell ennél nagyobb távolság szerintem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik