Kövér Lászlók és Kovács Ákosok rendszerében élünk

2018-12-20 18:15:29

Ámon Kata
Mérce
A kövéri és kovácsi mélységek már régóta beették magukat a társadalomba, és mérgezik az emberek, elsősorban a nők és gyerekek életét.

„A nők önmegvalósítási lehetőségeit és társadalmi értékét ilyen módon a gyerekekre, a házasságra és a házimunkára korlátozni elsősorban a nők méltóságát sérti, és az ő jogaik korlátozásának ágyaz meg, de a férfiakra és a gyerekekre nézve ugyanennyire megalázó. A férfiak passzív, kötelezettségmentes haszonélvezői a háztartásnak és a házasságnak, a gyerekek pedig statisztikai adatok vagy szükséges velejárói a női létezésnek, tárgyai a nők önmegvalósításának.

Elég szomorú, hogy Kövér és Kovács arra használja a hatalmát, hogy ezeket a megalázó nézeteket terjesszék a nőkről, férfiakról, gyerekekről, és végső soron saját családjukról. De az még elkeserítőbb, hogy a kövéri és kovácsi mélységek már régóta beették magukat a társadalomba, és mérgezik az emberek, elsősorban a nők és gyerekek életét, akik nem kiszolgáltatottságra, hanem partneri, tiszteletteljes emberi kapcsolatokra vágynak. Ahogyan mindenki, nemre és korra való tekintet nélkül.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.