Nepál: pénzt adna a kormány az özvegyekért

2009. augusztus 21. 09:39

A nepáli kormány tervezete szerint mintegy 123 000 forintnak megfelelő összeget adományozna azoknak a férfiaknak, akik elvennének egy-egy özvegyasszonyt.

2009. augusztus 21. 09:39
A javaslat ugyanakkor annyira feldühítette az érintett hölgyeket, hogy a Miniszterelnöki Hivatal előtt tüntettek ellene. A demonstráción olyan mondatokat skandáltak a feldühödött asszonyok, mint a "Nem adhatod el az édesanyádat!", "Nem akarunk kormányzati hozományt!"

Durga Neupane, a tüntetés egyik szervezője azt nyilatkozta, hogy ha ez a megmozdulás nem érte el hatását, legközelebb az egész országból hívják majd az özvegyeket tüntetni. A nepáli kormány viszont azzal védekezik, hogy ők csupán segíteni akarnak a férj nélkülivé vált asszonyoknak, mert szerintük a hindu többségű társadalomban hátrány éri az özvegyeket. Neupane azonban attól tart, hogy az intézkedés következtében a férfiak csupán a pénz miatt házasodnak majd, és később elhagyják feleségeiket. Szerinte sokkal többet érne, ha az özvegyeknek oktatást, jobb egészségügyi ellátást és munkát biztosítana az állam.

Eladná az özvegyeket a nepáli kormány (borsa.hu)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!