Galambok miatt börtönbüntetés

2011. május 05. 12:38

Közrendzavarás címén, valójában viszont galambetetés miatt őrizetbe vettek Nagy-Britanniában egy anyát és lányát. Az érintettek a rendőrség beperelését fontolgatják.

2011. május 05. 12:38

A 76 esztendős Monica McIntosh és 46 éves lánya, Janet-et szomszédaik jelentették fel. Zavarta őket ugyanis a rendszeresen odagyűlő több száz galamb. A madárpiszok mellett attól is tartottak, hogy a galambok a patkányokat is a környékre vonzzák. A két nőt közrendzavarás címén őrizetbe is vették. Emellett elkobozták házuk kulcsait, csekkfüzeteiket, bankszámlakivonataikat. Külön cellába zárták őket. Végül csak hét órán át raboskodtak, mert ki tudták fizetni az óvadékot.

A hatóság a vizsgálatba négy jogászt is bevont, de a hivatalok egymásnak passzolgatják az ügyet. A rendőrségnek június 1-ig kellene elismernie, hogy hibázott. Akkor létrejöhet bíróságon kívüli megegyezés a két nő és a rendőrség között. Ha nem, akkor bíróságra viszik a történteket a nők ügyvédei - írja a The Daily Telegraph.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Serio
2011. május 06. 09:13
Ilyet a magyar galambetetőkkel is csinálhatnának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!