Átadták a felújított Károly körutat és a Március 15. teret

2011. szeptember 03. 10:43

Pénteken Tarlós István főpolgármester és Rogán Antal belvárosi polgármester adták át a Kiskörút utoljára elkészült szakaszát, illetve az Erzsébet híd pesti hídfőjénél fekvő Március 15. teret. A felújított teret a téren található piarista rend tartományfőnöke áldotta meg.

2011. szeptember 03. 10:43

A pénteken átadott Károly körúti beruházás során a Dohány utca és a Deák tér között nyolc méter széles zöldsáv jött létre a két villamospálya széthúzásával, és a járdák mellett fasorokat alakítottak ki. A projekt első ütemének költsége 3,1 milliárd forint, ebből 2,7 milliárd forintot az Európai Unió finanszíroz. Tarlós István ünnepi beszédében úgy fogalmazott: „merünk nagyot álmodni, de az álmodozást nem merjük magunknak megengedni”. A főpolgármester kifejtette, hogy a Budapest szíve programot racionális mérnöki és pénzügyi tervezéssel igyekeztek a megvalósíthatóság medrébe terelni. 

A Budapest szíve program keretében ugyancsak pénteken adták át a felújított Március 15. teret. Megújult egyebek mellett a park és a római romok bemutatóhelye; utóbbinál a falmaradványokat és romokat csúszásmentes és fűtött üveglapok alá helyezték. A téren megszüntették a parkolót, és megújították a Piarista tömböt, amelynek földszintjén új kereskedelmi és szolgáltatóegységek nyílnak meg. 

Az átadáson beszédet mondott Tarlós István és az V. kerület polgármestere is. Rogán Antal szerint Budapestnek van jövője, de csak kompromisszumokból és együttműködésből épülhet fel a jövő fővárosa. A célok eléréséhez pedig összefogásra, szívósságra és alázatra van szükség - mondta a Belváros fideszes polgármestere. A felújított Március 15. teret az átadáskor Labancz Zsolt piarista tartományfőnök áldotta meg.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Finta László
2011. szeptember 04. 17:13
"Rogán Antal szerint Budapestnek van jövője, de csak kompromisszumokból és együttműködésből épülhet fel a jövő fővárosa. A célok eléréséhez pedig összefogásra, szívósságra és alázatra van szükség." Kompromisszumokból és együttműködésből - vagyis Tarlós István tegyen le arról a törekvéséről, hogy a kerületi kiskirályokkal szemben erélyes és cselekvőképes főpolgármesterré váljon? A tér valóban szép lett, a szocreál módon konzervált római romokat is végre diszkrét üvegfelület rejti, ám a Károly körúti és a "főutcai" kandeláberekkel képtelen vagyok megbékélni.
TroppauerH
2011. szeptember 04. 13:41
A tér jó ronda lett! Teljesen "bebetonozták" a régi romokat. Egy sík szar lett az egész. Ezen semmiféle áldás nem segít. Borzalom.
Aldo Raine hadnagy
2011. szeptember 03. 15:08
Egyébként sikerült a jól "bevált" igénytelen módon megcsinálni az egészet.Már kirohadó fák,rossz burkolat,hülye módon kivitelezett kerékpársáv(Astoria). De legalább történt valami,már ez is haladás.
Aldo Raine hadnagy
2011. szeptember 03. 15:00
" Tarlós István ünnepi beszédében úgy fogalmazott: „merünk nagyot álmodni, de az álmodozást nem merjük magunknak megengedni”. A főpolgármester kifejtette, hogy a Budapest szíve programot racionális mérnöki és pénzügyi tervezéssel igyekeztek a megvalósíthatóság medrébe terelni" Az egy dolog,hogy pillanatnyilag ő a Főpolgármester.De a beszédben nem kéne olyan érzetet kelteni,minthja neki bármi köze lenne az egészhez,vagy bármilyen érdeme lenne ebben a beruházásban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!