Fiatalok nyári fesztiválja az evangelizáció jegyében

2012. augusztus 08. 17:05

Az evangelizáció lesz a témája annak a nyári fesztiválnak, amelyet augusztus 15. és 26. között rendeznek tizennégy francia város részvételével.

2012. augusztus 08. 17:05

A negyedik alkalommal megrendezett nyári programsorozat három részből áll: augusztus 15. és 17. között kétnapos imatalálkozón vesznek részt a fiatalok. Ezután – augusztus 23-ig – a programban hithirdetés szerepel az utcákon és a strandokon, imavirrasztásokra és zenés lelki elmélyülésre várják a résztvevőket. A záróünnepséget a párizsi Montmartre negyedben tartják augusztus 24. és 26. között. A Vatikáni Rádió híradása szerint a tizenkét napos eseménysorozatot elsősorban a tizennyolc és harmincöt év közötti fiatalok számára szervezik.

A „Hithirdetés” elnevezésű nyári fesztivált 2008-ban rendezték meg először világi fiatalok, azóta ez az esemény katolikus mozgalommá vált, és egyre több város csatlakozott. Tavaly a madridi Ifjúsági Világtalálkozó alkalmával a mozgalom kulturális fesztivált rendezett, ennek keretében tíz fiatal egy éven át együtt élt a külön e célra alapított „Hithirdetés Házában”.

A kulturális eseményt követően több ilyen házat is létrehoztak Franciaországban. Ezek olyan találkozóhelyek, ahol a fiatalok imádkoznak Isten országáért és szervezik az evangélium hirdetése érdekében vállalt küldetésüket.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!