A honvédség lecserélné a régi radarokat

2012. október 26. 13:35

Hende Csaba közölte: a honvédség mobil radarok beszerzését tervezi. A szükséges négy, háromdimenziós mobilradarból 2017-től évenként vennének egyet.

2012. október 26. 13:35

Mobil radarok beszerzését tervezi a honvédség: a szükséges négy, háromdimenziós mobilradarból 2017-től évenként vennének egyet – válaszolta Hende Csaba honvédelmi miniszter Juhász Ferencnek, az MSZP országgyűlési képviselőjének írásbeli kérdéseire. A tárcavezető Országgyűlés honlapján olvasható válaszából kiderült: a honvédség régi, egykori szovjet gyártmányú lokátorai felújítás mellett is csak „igen korlátozott ideig” tarthatók rendszerben, ezért mindenképpen szükség van a modernizációra és a modern mobil, vagy gyorsan áttelepíthető berendezések beszerzésére.

Az 1998-ban kezdődött NATO radarprogramnak köszönhetően 2014-re három korszerű, 3D-s radarral rendelkeznek majd, de ezek mellett szükséges még a régebbi radarok alkalmazása is és minősített időszakban a rendszert rádiólokációs csoportokkal kell kiegészíteni.

Egy másik kérdésre adott válaszból kiderült az is, hogy a Tolna megyei Medina mire költheti azt a pénzt, amelyet a Honvédelmi Minisztériumtól kap az új 3D-s lokátor miatt. Az összesen 100 millió forintot négy év alatt (2011 és 2014 között), 25 millió forintos részletekben fizeti ki a tárca a településnek. A helyi önkormányzat ebből a pénzből egyebek mellett felújítaná a település központját, óvodát építene, felújítaná az iskolát és parkosítanának.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. október 26. 16:44
"A honvédség lecserélné a régi radarokat"" Vodkára értelmesebb!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!