Az amerikai püspöki konferencia elnöke kifejezte a hívők háláját a pápának

2013. február 12. 09:11

Az amerikai katolikus hívők szomorúságának adott hangot hétfőn a XVI. Benedek pápa lemondására reagáló közleményében Timothy Dolan bíboros, New York érseke, az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciájának elnöke, aki egyúttal háláját fejezte ki az egyházfő „nyolc évig tartó önzetlen vezetéséért”.

2013. február 12. 09:11

Lemondása nem más, mint újabb jelen annak, hogy nagy gondját viselte az egyháznak” – írta a pápáról Dolan bíboros. Az amerikai püspöki konferencia elnöke egyebek között kitért XVI. Benedek 2008-ban tett washingtoni és New York-i látogatására, amely során felkereste a Fehér Házat, misét mutatott be a Nationals Park és a Yankee Stadium sportarénákban, valamint a Szent Patrik katedrálisban. A Vatikán washingtoni nunciatúráján a pápa találkozott a papok által elkövetett szexuális bántalmazás áldozataival.

A protestáns többségű (51 százalék) Egyesült Államokban az amerikai katolikus egyház (24 százalék), amelynek csaknem 80 millió bejegyzett hívője van, a legnagyobb keresztény felekezet. Brazília, Mexikó és a Fülöp-szigetek után az Egyesült Államok a negyedik legnagyobb katolikus lakossággal rendelkező ország.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!