Utcát neveztek el Ferenc pápáról Argentínában

2013. március 29. 14:22

La Plata város lakóit nagyon meghatotta, hogy éppen egy honfitársuk lett a katolikus egyház feje.

2013. március 29. 14:22

Pablo Bruera, a város polgármestere azt mondta, hogy az argentin Jorge Bergoglio bíboros pápává választása „egyszerűen hihetetlen”. Elmondta, a város lakóit nagyon meghatotta, hogy éppen egy honfitársuk lett a katolikus egyház feje.

Hector Aguer érsek megáldotta azt a táblát, amely az újonnan elnevezett Ferenc pápa utca sarkára kerül a város egyik jelképes helye, legnagyobb tere közelében, ahol a székesegyház is van. Az érsek kijelentette, hamarosan Rómába utazik, és megosztja a hírt a szentatyával is. „Természetesen, amikor találkozunk, elmondom neki, bár ahogy ismerem, nem biztos, hogy tetszik majd neki” – mondta az érsek, utalva a pápa alázatosságára. A polgármester hangoztatta, hogy a tiszteletadás „túlmutat a pártpolitikán, és kifejezi a nemzet büszkeségét”.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!