Ferenc pápa: Le kell győzni a mindennapi rosszat

2013. április 01. 13:34

A mindennapi rossz legyőzéséről beszélt húsvéthétfői, úgynevezett Regina Coeli (Mennyek királynője) imájában Ferenc pápa, aki hamarosan Szent Péter sírjánál is imádkozik.

2013. április 01. 13:34

Az imát kísérő rövid beszédében – amelyet a pápai lakosztálynak a Szent Péter térre néző ablakából mondott el – az egyházfő kifejtette: „Krisztus teljesen és véglegesen legyőzte a rosszat, de ránk, emberekre vár, hogy ezt a győzelmet minden korban befogadjuk az életünkbe, történelmünk és társadalmunk konkrét valóságába”. A pápát ismét tömeg hallgatta a Szent Péter téren, hívők és turisták többször tapssal szakították meg szavait.

Békés húsvétot és jó ebédet!” – búcsúzott az egyházfő. A Vatikán bejelentette, hogy Ferenc pápa még hétfőn magánlátogatást tesz a Szent Péter-bazilika alatt levő ókori nekropoliszban, és Szent Péter sírjánál is imádkozik. Az egyházfőt Angelo Comastri bíboros, a bazilika főpapja, a pápa vatikánvárosi helynöke kíséri el. A látogatást a Vatikáni Televíziós Központ (CTV) is rögzíti.

A Szent Péter-bazilika főhajója alatt ókori római és ezzel szomszédos keresztény temető húzódik, melyet a 4. századig használtak. A bazilika területén egykor Néró császár (Lucius Domitius Nero) cirkusza állt, ahol az egyházi tanítás szerint Péter apostolt fejjel lefele keresztre feszítették. A cirkuszhoz közeli katakombákban temették el, és sírjára emelték rá a bazilikát. A nekropolisz régészeti ásatásai 1939-ben kezdődtek.

(fotó: thetimes.co.uk)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teknős
2013. április 08. 13:28
Eddig én is elviseltem májkrém pajtást, de nagyon behevült, kár, mert voltak jó pillanatai. Nem szimpatizáltam a nézeteivel, de próbált gondolkodni a keretein belül.
Akitlosz
2013. április 08. 12:28
"Ferenc pápa: Le kell győzni a mindennapi rosszat" Tipikus politikus beszéd. Semmi konkréátumot nem jelent, de mindenki azt érthet rajta, amit akar. "hamarosan Szent Péter sírjánál is imádkozik." Első lépésnek nem rossz. Ettől a mindennapi rossz úgy megijed, hogy a pokolig szalad. "A bazilika területén egykor Néró császár (Lucius Domitius Nero) cirkusza állt," Azt a cirkuszt sem látogatták többen.
Öreg
2013. április 08. 12:28
Összetéveszted őket a vörös Danival!
felician
2013. április 06. 00:06
Jaj, máris elfelejtetted a kis provokátumodat? Akkor nesze: http://www.kovamoszat.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/szep-uj-vilag-1..html Csak azért nem gondolom, hogy bértollnok vagy, mert már biztosan szóltak volna a munkáltatóid, hogy inkább állj le ezzel az arcvesztő bénázással, mégsem járja, hogy minden papellenes mantrádra nyílt színen prezentálják, hogy a katolikusellenes propaganda 95% hazugság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!