Laham: Az egyház a megbékélést és a párbeszédet támogatja

2013. május 29. 17:56

Szíria jövőjét nem lehet pusztításra építeni, a háborúnak nincs nyertese, az egyház a megbékélést és a párbeszédet támogatja – mondta Gregoriosz Laham damaszkuszi görög-melkita pátriárka annak kapcsán, hogy az Európai Unió feloldotta az országba irányuló fegyverexport tilalmát.

2013. május 29. 17:56

Az AsiaNews.it katolikus hírportál által idézett Gregoriosz Laham elmondta: nem tarthat örökké ez a mostani fájdalmas konfliktus, amelyet szerinte csak elmélyítenek a felkelők és a rezsim számára biztosított fegyverek . „A világnak meg kell értenie, hogy a háború nem vet véget az erőszaknak. Személyesen éltem meg a Szentföldön az Izrael és Palesztina közötti összecsapásokat, valamint Szíriában a szunniták és a síiták közötti jelenlegi konfliktust. Tanúsíthatom, hogy csak az evangéliumban gyökerező megbékélés, a béke megvalósítása és a gyűlölet elutasítása vezethet tartós megoldáshoz” – hangsúlyozta a pátriárka.

A melkita főpap elmondta, hogy a hétköznapokban az erőszakos cselekmények ellenére létezik a különböző vallások és csoportok, a keresztények és a muzulmánok közötti szolidaritás. „A patriarchátus befogadja az otthonaikat elhagyni kényszerült embereket és a konfliktus által leginkább érintett területekről érkező menekülteket, a Karitász, valamint a keresztény és a muzulmán családok segítségével támogatja őket” – közölte Gregoriosz Laham.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. június 03. 12:12
A háborúnak vannak nyertesei: a fegyverek gyártói! Nem számít nékik, hogy mások halála árán jutnak nyereséghez!
egysegelem
2013. május 29. 23:58
Az utobbi idok egyik legerdekesebb konfliktusa, legalabb 6 vagy 7 egymatol teljesen fuggetlen, sajat celokert kuzdo entitast latok benne. Kivancsi vagyok mi lesz belole. Most ugy nez ki, teletomik mindket oldalt fegyverekkel, es megtobb halott lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!