Még mindig nincs végrehajtási utasítás a hitoktatásra

2013. május 20. 16:55

Erdő Péter egy beszélgetésen emlékeztetett: Bölcskei Gusztáv református püspökkel már tavaly júniusban arról panaszkodtak, hogy „méltóztassanak már kiadni a végrehajtási utasítást”, ami azonban máig is csak részben történt meg.

2013. május 20. 16:55

Mindmáig nem jelent meg mindaz a végrehajtási utasítás, amely ahhoz kell, hogy szeptembertől a köznevelési törvényt hitoktatási és egyéb vonatkozásban a gyakorlatba át lehessen ültetni – hangsúlyozta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek pünkösdhétfőn Budapesten a karizmák ünnepén.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ifjúsági és családi napján tartott pódiumbeszélgetésen a bíboros emlékeztetett arra: Bölcskei Gusztáv református püspökkel már tavaly júniusban arról panaszkodtak a médiában, hogy „méltóztassanak már kiadni a végrehajtási utasítást”, ami azonban máig is csak részben történt meg.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
acido domingo
2013. május 22. 11:11
'Persze egyszerű azt gondolni és hinni, hogy majd egy szakállas bácsi ott fent az égben mindent megold helyettünk. ' Egyszerű lenne, csak nem gondoljuk azt. Van bármi jele annak, hogy a hívők lustábbak vagy butábbak lennének a nemhívőknél? Te vetítesz magadnak egy képet a falra és elkezdesz vele vitatkozni.
magnamater
2013. május 21. 19:13
Ajánlod, hit helyett az észre alapozzunk.Csakhogy a hit - a vallás- szintén az emberi agynak a terméke,így, ha bizol az emberi értelemben, előfordulhat, hogy van némi igazság benne.
micream
2013. május 21. 12:11
egy ember volt aki meg akarta akadályozni, hogy megöljék erdélyi magyar testvérünket és most őt akarják tönkretenni a pintér keretlegények: Tönkretette az izsáki rendőrőrsön történt emberölés koronatanújának az életét, hogy zsaru létére vallomást mert tenni a Bara Józsefet (+47) kegyetlenül bántalmazó két rendőr ellen. a kétgyermekes törzszászlós hiába kérelmezte feletteseinél, hogy visszatérhessen a szolgálatba, kényszerből továbbra is táppénzen kell maradnia, emiatt anyagilag is rendkívül nehéz helyzetbe került. A felettesei nem engedik, hogy dolgozzon, pedig nagyon szeretne, és egészségügyi problémája sincs – mesélte névtelenséget kérő rendőrségi forrásunk. Mint megírtuk, a koronatanút fél évre küldték betegállományba a vallomástétel után, és szolgálati telefonját is elvették. – Sem azt nem veszik figyelembe, hogy anyagi nehézségekkel küszködik, sem a rendőrségnél eltöltött 25 év szolgálati idejét, pedig sok elismerést és kitüntetést szerzett ezalatt. Azt mondják neki: ha nem tetszik, ki lehet lépni az állományból, márpedig ő erre a hivatásra tette föl az életét. Szeretne újra rendőr lenni
nyugalmazott tanár
2013. május 21. 11:41
Ha nem lenne Magyarországon keresztény hitoktatás, akkor nagyon sok gazembernek régen elvágták volna az áldozatok a torkát, az évszázada sértegető, gyalázkodó, kifosztó, gyilkos gazembereknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!