A torzó egész lesz

2013. december 25. 11:52

Ölni akar Karácsony estéjén, bár ezt gyanítom csak szabadságnak és önrendelkezésnek, netalán önmegvalósításnak nevezi. A feminista tudatosan tervezi megcsonkítani magát.

2013. december 25. 11:52
Soós Szilárd

„... szombaton váratlan ajánlatot kapott az egyház felől. Bratkowska költőinek szánt kérdésére (mégis mit csinál valaki, ha egy nő azt mondja: terhes vagyok, és el akarom vetetni) egy jezsuita szerzetes konkrét választ adott: „szeretném örökbe fogadni a kisbabáját” – közölte vele Gregory Kramer atya. A 37 éves pap, úgy tűnik,  komolyan gondolta a dolgot: „Ez részemről a rend szabályainak felrúgása és a papságból való kilépés lenne. De a válasz komoly, nem valami médiapoén.”

A karácsonyi abortusz bizarr ötletét utólag csak erős iróniának nevezte. „Nem akartam senkinek megbántani az érzéseit, de az én nézőpontom szerint nem teszek semmi rosszat” – mondta egy interjúban. Jézus különben is sokkal jobban együttérzett a nőkkel, mint a 3 milliméteres embriókkal – merészkedett a feminista teológia ingoványos mezejére.

A karácsonyi evangélium arról tud, hogy van egy lány Mária, aki más állapotban van, áldott állapotban van, gyermeket vár. Ebben az időben lányanyának lenni nem volt dicsőség. Ráadásul van jegyese, József, aki megrökönyödik a híren, majd magához veszi Máriát. Nem mellékes, hogy ez a gyermek Isten Fia, akit Jézusnak neveznek majd. Ezt már próféták ígérték:  Mt. 1.23 „Íme, a szűz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuelnek neveznek” - ami azt jelenti: Velünk az Isten.”
 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2014. december 05. 12:10
Az a "nő??" aki ilyet tesz, és főleg ezen a napon, a társadalom söpredéke! Az ilyen, megvetést érdemel! Vannak kultúrák, és irányzatok, ahol ez nem kelt megütközést. Ebben a közegben kell társakat keresnie. Szebb Jövőt!
Fahrenheit 451
2014. január 06. 16:06
Vélhetőleg ez a nő ma nem talált egy Józsefet, aki elfogadta volna a más gyerekével. Előfordulhat, hogy maga tartotta volna el, ha képes rá, de nem volt ilyen lehetősége. Az is lehet, hogy Jézus születésére utalva kívánta felhívni a figyelmet arra, hogy nincs rendben minden. Egy biztos, azt Jézus mondta, hogy "Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek" (Máté 7:1-5)
Fahrenheit 451
2014. január 06. 16:06
A virtuális fórum azért létezik, hogy magánemberként véleményt nyilvánítsunk rajta, ami nem azonos súlyú a közéleti személyiségek közvéleményt befolyásoló ítéletével. Ha neked ez mégsem tetszik, hogy magánember is véleményt nyilváníthat, nem kéne fórumoznod. Különösen úgy nem, hogy nem vagy hajlandó a fórumokon illő általános tegeződésre, amiből magad kiemelve kilógni nem illő, mert csak zavart keltesz vele.
Fahrenheit 451
2014. január 06. 16:06
Senki nem vitatta az alapvető szempontokat. Én csak egyéb motivációs lehetőségeket is hozzátettem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!