Újévi körlevél

2014. január 03. 20:54

Bízzuk Újra Életünket Krisztusra! Lehet-e ennél szebb felajánlásunk és jófeltételünk az év első napján, mintha ismét Rá bízzuk életünket, családunkat, nemzetünket.

2014. január 03. 20:54
Ternyák Csaba

„BÚÉK! Ma is előfordul, hogy mosolyogva ezzel a rövidítéssel köszöntjük egymást az Újév első napján. Boldog Új Évet Kívánok! Híveink közül talán nem mindenki ismeri, hogy e jókívánság rövidítésének van egy keresztény olvasata is. BÚÉK! Bízzuk Újra Életünket Krisztusra! Lehet-e ennél szebb felajánlásunk és jófeltételünk az év első napján, mintha ismét Rá bízzuk életünket, családunkat, nemzetünket.

Amikor Krisztusra gondolunk, ott látjuk mellette Édesanyját, nemcsak a betlehemi barlangban és a Gyermek bemutatásakor a templomban, vagy amikor Mária és József a templomban találták meg őt, amint az írástudókat tanította. Többször mellette van tanító útjain is, ott van, amikor a kánai mennyegzőn a vizet borrá változtatja, ott van a kereszt alatt, és akkor is amikor tanítványaira elküldi a Szentlelket. Szűz Mária nemcsak az ember Jézusnak volt anyja, hanem Isten Fiának, Krisztusnak is. A mai ünnep tartalma éppen ezt fejezi ki, amikor Szűz Mária Istenanyaságát ünnepli egyházunk. Mária jelenléte végigkíséri nemcsak Szent Fia, hanem az Egyház életét is, amikor égi anyjaként minden nemzedék számára újra szüli Krisztus Titokzatos Testét, az Egyházat, és az Egyház Anyjává lesz. Különösen a keresztségben éljük meg ezt az újdonságot, amikor az Egyház gyermekei és egyúttal Mária gyermekei is leszünk, egymásnak pedig testvérei.”

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!