Tony Blairrel tanácskoznak a Vatikánban Szíria miatt

2014. január 03. 20:24

Január 13-án egynapos tanácskozást tartanak a Vatikánban, melynek célja, hogy elősegítse a szíriai tűzszünetet, az ott élő keresztények védelmét, valamint egy egységes átmeneti kormány létrejöttét – tájékoztat a Catholic Herald.

2014. január 03. 20:24

A találkozóra nyolc politikus-szakértő kapott meghívást, köztük Tony Blair, volt brit miniszterelnök; Mohamed el-Baradei, Nobel-békedíjas egyiptomi politikus; Pjotr Sztegnij, orosz diplomata, a közel-keleti külpolitika szakértője.

A vatikáni tanácskozás nem sokkal előzi meg a béketárgyalásokat, melyek január 22-én kezdődnek Genfben a szíriai kormány és az ellenzéki erők között.
 
A Pápai Tudományos Akadémia támogatásával megrendezett workshop megoldásokat keres arra, hogy tűzszünet révén lehetségessé váljon a humanitárius segítségnyújtás Szíriában; hogy véget érjen a keresztények üldözése, és megkezdődjön a vallások közötti párbeszéd; hogy létrejöjjön egy átmeneti kormány, amely kiírja a választásokat; hogy megszülessen egy egységes nemzeti kormány, amely felelős a katonai szektorért és a biztonságért is; valamint hogy véget érjen az emberkereskedelem és a prostitúció a háború sújtotta országban.
 
A Pápai Tudományos Akadémia összeállított egy nyolc oldalas programfüzetet a megbeszélésre, mely rövid összefoglalót ad a szíriai konfliktusról. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!