Szentté avatták XXIII. János és II. János Pál pápákat

2014. április 27. 10:13

Vasárnap délelőtt avatta szentté Ferenc pápa XXIII. Jánost és II. János Pált. A szertartáson XVI. Benedek is részt vett. Hatalmas a tömeg gyűlt össze a Szent Péter téren, ott volt Áder, Orbán és Semjén is.

2014. április 27. 10:13

Vasárnap délelőtt avatták szentté XXIII. János és II. János Pál pápákat. A szertartást Ferenc pápa vezette, de részt vett rajta elődje, XVI. Benedek is. Összesen 150 bíboros és 700 püspök koncelebrált a szentmisén.

A mise alatt zajlott a kanonizáció rítusa. Bemutatták és az oltárhoz vitték XXIII. János és II. János Pál pápák ereklyetartóit. Angelo Amato bíboros, a szentté avatási kongregáció prefektusa a posztulátorok kíséretében a pápa elé járult és egymás után háromszor kérte Boldog XXIII. János és II. János Pál szentté avatását. Az egyházfő minden egyes kérelemre válaszolt, a harmadszori kérelem után pedig elmondta a szentté avatás ünnepélyes formuláját, amellyel kiterjesztette az új szentek tiszteletét az egész világegyházra.

A szentté avatási rítust követő homíliájában Ferenc pápa azt mondta: „az új szentek a XX. század papjai, püspökei és pápái voltak. Ismerték a század tragédiáit, de nem hagyták, hogy azok maguk alá gyűrjék őket, erősebb volt bennük Isten, a hit az ember megváltójában és a történelem urában, Jézus Krisztusban; erősebb volt bennük Isten irgalmassága.

Korábban lezárták a Szent Péter teret, és csak vasárnap kora reggel nyitották meg a zarándokok tömege előtt. Több mint 90 hivatalos delegáció tagjai érkeztek a Vatikánba a szertartásra. Elsőként Herman van Rompuy, az Európai Tanács elnöke érkezett meg.

Hivatalos keretek közt tartózkodott a szertartáson Áder János államfő és Semjén Zsolt kormányfőhelyettes, magánzarándokként pedig Orbán Viktor. Balog Zoltán, a kormány erőforrás-minisztere is ott volt – írja a Magyar Nemzet.

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsillag
2018. október 15. 18:10
Máriához nem kell imádkozni teljesen felesleges Az Atyához vezető út csak és kizárólag Jézus Krisztus! Tehát amit a katolikus egyház tanít az bálványimádás, mert Mária csak egy ember volt. A Biblia írja le a 2.parancsolatban, hogy :"Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót...Ne imádd és ne tiszteld azokat" Teológiai értelemben bálvány a Mária és szobor és képe is ami ki van rakva a katolikus templomokban.
Kiscsillag
2018. október 15. 18:10
Továbbá a halottakért való imádkozás sem Bibliai tanítás, ez is egy hamis katolkus dogma minthogy sehogysem fér össze a Szentírással.
Kiscsillag
2018. október 15. 18:08
Az nem ugyanaz ha az ateisták olvassák a Bibliát, mint a hivők. A hozzászólásaidból ordít hogy nem hiszel Istenben, akkor hogyan foglalhatsz állást a Bibliáról?
Kiscsillag
2018. október 15. 18:08
Anti Komcsinak igaza van. Isten dönti el ki jut a Mennybe és ki a pokolra, nem a katolikus egyház. Egyedül az Isten “szent”, halandó soha nem lesz az eredendő bűn miatt. A Biblia “szent”-eknek hívja a megtért híveket, de az nem azonos ezzel a cécóval és bálványimádó katolikus förmedvénnyel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!