Apákért munkacsoport alakult

2016. június 19. 10:41

Június harmadik vasárnapja az édesapák ünnepe. Ebből az alkalomból a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom bejelentette, hogy megalapítja az Apákért munkacsoportot.

2016. június 19. 10:41

A cél, hogy a munkacsoport rámutasson az édesapák szerepére, jelentőségére,  támogassa mindkét szülőt, hogy a megváltozott társadalmi elvárások között helyt álljanak a gyermekvárás idején, és azt követően is. A csoport mottója: „Az apákért, az anyákért, a családért”.

A munkacsoport 2016. október 12-én a Magyar Tudományos Akadémián Apa-konferenciát szervez, amelyen neves tudósok, közéleti szereplők, vállalatvezetők és gyakorló édesapák vesznek majd részt. Emellett ősszel kiadják az Apafüzet 3-at, amely az édesapáknak és a családoknak ad majd hasznos tanácsokat.

„Világossá kell tennünk, hogy az édesapa szerepe nem másodlagos. Fontos lenne, ha ezt az édesapák és az édesanyák is felismernék.” - mondta a tájékoztatón Léder László, pszichológus, az Apacsoport vezetője. 

Az Apákért munkacsoport egy önkéntes részvételen alapuló szakmai közösség és fórum, amelynek alapítói többek között: Léder László, Andrek Andrea, Engler Ágnes, Süveges Gergő, Vigh József, Zöldy Pál, valamint pszichológusok, újságírók és civil szervezetek képviselői.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!