Belvárosi séta a családokért

2016. október 01. 16:37

A vasárnapi kvótareferendumon való részvétel és a nemmel szavazás mellett foglalt állást Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) elnöke szombaton Budapesten, a szervezet akciósorozatának harmadik állomásaként megszervezett sétán.

2016. október 01. 16:37
Admin

A Ficsak Séta a családok szabadságáért címmel meghirdetett rendezvényén Király Nóra elnök, aki egyben a XI. kerület alpolgármestere, azt mondta, hogy a referendum napja „sorsdöntő” alkalom, ezért arra biztatnak mindenkit, hogy vegyen részt rajta és szavazzon nemmel, mert a családok, a gyermekek jövőjéről van szó.

A résztvevők a belvárosi Vörösmarty téren gyülekeztek, majd onnan kék léggömbökkel a kezükben végigvonultak a Váci utcán a Fővám térig. A körülbelül százfőnyi menethez sokan gyermekeikkel együtt csatlakoztak, és plakátokat, nemzeti színű papírzászlókat, illetve a szervezet emblémájával ellátott kis lobogókat tartottak. A plakátokra olyan üzenetek kerültek, mint Gyermekeink biztonságáért, Tiszteletet a nőknek, Békében akarunk élni.

Megkérdeztünk néhány résztvevők, hogy miért csatlakoztak a kezdeményezéshez. Ilyen válaszokat kaptunk: egy nagymamakorú hölgytől: „Nagyon szeretem Magyarországot. Nagyon szeretem az unokáimat. Ezért vagyok itt.”, egy fiatal babakocsi házaspártól: „Mert szép az idő és mert szeretnénk a kisbabánknak egy biztonságosabb jövőt.”, egy fiatalembertől: „Azért, hogy hassunk Brüsszel migránspolitikájára”, egy idős úrtól: „Mert nem szeretném, ha mások mondanák meg nekünk, kit fogadjunk be”

A Fővám téren a résztvevők a magukkal hozott lufikra üzeneteket írtak: Európai kultúrát Európában, Biztonságos jövőt gyermekeinknek, Nyugalmat és békességet. Sok „NEM” is volt a lufikon. A lufik elengedésével – az elnök megfogalmazása szerint – jelképesen elküldték ezeket az üzeneteket Brüsszelnek. 

Király Nóra a Fővám téren elmondta: nem szeretnék kockáztatni a gyermekeik jövőjét, ezért is kell nemet mondani a menekültek elosztását szabályozó kvótára, vagyis a kényszerbetelepítésre. „Nem szeretnénk félelemben élni, erőszakban élni, nem szeretnénk egy olyan Európát, amit ma minden nap látunk a híradásokba: minden napra jut egy erőszakos cselekedet, egy nők elleni erőszak, gyermekbántalmazás” - hangsúlyozta.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!