Oroszországról

2018. január 26. 12:49

Oroszország lehet birodalom vagy demokrácia, de egyszerre mindkettő nem lehet.

2018. január 26. 12:49
Zbigniew Brzezinski

Napi Maxima – Szalai Zoltán rovata

„Oroszország lehet birodalom vagy demokrácia, de egyszerre mindkettő nem lehet.” 

Zbigniew Brzezinski: The Premature Partrnership. In: Foreign Affairs (1994 március/április)

 

Zbigniew Brzezinski (1928-2017) lengyel származású amerikai politológus, geostratéga. Jimmy Carter nemzetbiztonsági főtanácsadója volt, nevéhez fűződik több nemzetközi egyezmény kidolgozása, jelentős szerepet játszott a kelet-európai rendszerváltozási folyamatok alakításában is.

 

-------------

Az Ön maximája is megjelenhet a Mandineren. Ehhez nem kell mást tennie, mint a [email protected] címre elküldi kedvenc maximáját, annak pontos fellelhetőségi helyét és egy rövid leírást a maxima szerzőjéről. A maxima közléséről és a végleges kísérőszövegről a rovat vezetője Szalai Zoltán dönt, a beküldő nevét a szöveg végén minden esetben feltüntetjük

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2018. január 27. 23:42
Oroszország nem lehet egyszerre mindkettő ... ellentétben az USA-val
Szedlacsek
2018. január 27. 05:50
„Az Egyesült Államok lehet birodalom vagy demokrácia, de egyszerre mindkettő nem lehet.” Ja! Ő csak tudja...
Neville
2018. január 26. 20:10
Hát nem tudom, ez az ember olyan zseni volt, hogy pl az afgán mudzsahedek felfegyverzését és kiképzését is az ő tanácsainak köszönhetjük, mert hát milyen jók lesznek a szovjetek ellen. Hosszútávon nem igazán jött be. Meg összességében, én nagyon bírom a lengyeleket, de oroszkérdésben semmiképp sem az ő véleményüket kérném ki, mert túl mániákusok, elfogultak. Ami persze történelmi okokból teljesen érthető, csak hát így nem igazán lehet objektív képet kapni tőlük.
Box Hill
2018. január 26. 19:18
Miért csak Oroszország? Ez érvényes minden birodalomra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!