Dobsa István: Cseh Katalin kijelentése politikai téglakovácsolás

2020. február 12. 09:03

„A Momentum, megalakulása óta egyszer sem járt Kárpátalján, egyszer sem törekedtek kapcsolatfelvételre, és tájékozódásra, ebből adódóan számukra teljesen ismeretlenek a helyi viszonyok is” – fogalmazott Dobsa István.

2020. február 12. 09:03

Mint ismert, Cseh Katalin tévéinterjúban tiltakozott az ellen, hogy Magyarország blokkolja Ukrajna csatlakozását a NATO-hoz addig, amíg az ukrán kormány nem biztosítja a kárpátaljai magyarság alapvető jogait a nyelvhasználat és az oktatás területén. A KMKSZ Ifjúsági Szövetségének elnöke, a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! c. műsorában reagált a Momentumos képviselő nyilatkozatára.

„Igazából nincs új a nap alatt, ezt láthatjuk. Az erdélyi és a felvédéki magyar közösség után, most a kárpátaljai magyarokba rúgott egy nagyot a Momentum.

ugyanis uszítással, a valós információk eltorzításával próbál meg szelet fogni a Momentum politikai vitorlájába. Mi ezt innen, Kárpátalján, így érzékeljük. A képviselő asszony egyszerre uszít a magyar kormány és a kárpátaljai magyar emberek irányába, ezért én meg is ragadnám az alkalmat és fel is szólítanám, hogy mielőtt véleményt formál, előtte sokkal jobban tanulmányozza a témát, ugyanis több sebből vérzik ez az állítás” – fogalmazott Dobsa István.

Kiemelte: „a magyar kormány képviselői rendszeresen tartják a kapcsolatot, és rendszeresen véleményt cserélnek a helyi közösség vezetőivel helyi szinten, minden lépés és döntés ennek tükrében születik meg. Az utóbbi évek alatt számos fórumon, egyeztetésen hangzott el, hogy Magyarország a jószomszédi viszony kialakításában érdekelt, és meg vannak azok a konkrét lépések, melyekben ez testet is ölt. Az idő rövidsége miatt, a teljesség igénye nélkül most csak azokat a gazdasági és szociális segélyezési csomagokat emelném itt ki, amelyek az utóbbi években elérték Ukrajnát. Ezzel szemben a képviselő asszony úgy tesz ilyen fajsúlyú kijelentéseket, amelyekkel akár több tízezer embert sodorhat veszélybe, egyfajta bűnbakként vízionálva minket, hogy

egyszer sem törekedtek kapcsolatfelvételre, és tájékozódásra, ebből adódóan számukra teljesen ismeretlenek a helyi viszonyok is, ismeretlenek az itteni emberek. Ezért önmérsékletre szólítanám fel a képviselő asszonyt és minden olyan ellenzéki politikust, aki a Kárpátaljai magyar közösséggel kapcsolatosan tesz kijelentéseket. A valós problémák megkerülésével, csak politikai haszonszerzéskor kívánnak tudni a kárpátaljaiakról. Mi nem kérünk ezekből az emberekből” – tette hozzá.

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisatilla
2020. február 14. 17:50
Szerintem ez egy Észak-Koreai ügynök, nézzétek a szemeit. Sosem volt magyar, de kanadai sem. :-)
tolan
2020. február 12. 20:00
'Téglakovácsolás'! Köszönjük a kifejezést! Che! Te kanadai ribanc! Nem veszed észre, hogy román szekus érdekeket szolgálsz? Ciolos minden értelemben szopat téged!
balbako_
2020. február 12. 17:28
Találóan nevezik halálbarbinak.
Vakfolt
2020. február 12. 15:38
"politikai téglakovácsolás" Ha van téglakovácsoló akkor acélvető is van, meg fröccsfújó és üvegöntő? Vajon mire gondolt ezzel a képzavarral? Hogy ez fából vaskarika? Esetleg árokásó vagy ékverő jöhet még szóba. Vagy ez egy olyan fordulat amit én nem ismerek. Cseh Katalin gyakorlatilag hazaárulást követett el, az ország érdekei ellen dolgozik, ha nem a Kárpátaljai magyarok érdekeit védi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!