Bérgyilkos végzett a korábbi F1-es versenyző apjával

2020. október 26. 07:33

Az orosz milliárdos fia, Alekszandr Petrov volt az első orosz a Forma–1-ben.

2020. október 26. 07:33
null

Bérgyilkos orvlövész végzett szombaton Alekszandr Petrov vállalkozóval, a viborgi járási képviselő-testület tagjával, Vitalij Petrov első orosz Forma–1-es pilóta apjával. A 61 éves férfival a házához tartozó fürdő nyitott területén végeztek, a Viborg környéki Velikoje községben (Leningrád megye). A gyilkos a birtok melletti folyó túlpartjáról lőtte le a vállalkozót.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vasárnap közölte, hogy bérgyilkosság gyanújával indított vizsgálatot, amelynek menetét Alekszandr Basztrikin, az SZK elnöke személyes ellenőrzése alá vonta. Petrov nemrég azzal keltett feltűnést, hogy egy interjúban bírálta azokat a versenyzőket, akik a rasszizmus ellen tiltakozva letérdelnek a futamok előtt. Mint mondta, Oroszországban csak a templomban és leánykéréskor szoktak letérdelni.

Fia, Vitalij Petrov 2010 és 2012 között volt a száguldó cirkusz mezőnyének tagja, legemlékezetesebb versenye kétség kívül a 2010-es szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj, mely során kitűnő védekezésével megakadályozta az akkor a pontverseny élén álló Fernando Alonsót az előretörésben, ezzel világbajnoki címhez segítve Sebastian Vettelt.

(MTI)

MTI/EPA/Diego Azubel

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jolly77
2020. október 26. 12:02
annyi eszük nincs ezeknek az orosz állatoknak, hogy legalább ne F1 versenyző családjában öljenek, hogy az egész világon körbemenjen a hír....
Szuverén maffiaállam
2020. október 26. 09:37
Hétköznapok az illiberális testvérállamban.
Fekete Ló
2020. október 26. 08:00
továbbra is mélyorosz káosz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!