Taroltak a magyarok a diákolimpián

2021. augusztus 02. 16:44

Négy érmet nyertek a magyar középiskolások a kémiai diákolimpián.

2021. augusztus 02. 16:44

Magyarfalvi Gábor, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) adjunktusa közölte: a kémiai diákolimpián ezüstérmet szerzett Saracco Lucio (budapesti ELTE Apáczai Csere János Gimnázium) és Benkő Dávid (budapesti Fazekas Mihály Gimnázium). Bronzéremmel ismerték el Babcsányi István (budapesti Fazekas Mihály Gimnázium) és Sajósi Benedek (budapesti ELTE Apáczai Csere János Gimnázium) teljesítményét.

A nemzetközi versenyt július 24. és augusztus 2. között rendezték online, 84 ország 312 középiskolása vett rajta részt.

(MTI)

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2021. augusztus 02. 21:45
...Mer a Zorbán lerohasztotta az oktatást...
Intel
2021. augusztus 02. 18:20
Nagy örömmel olvastam a matematikai olimpiáról szóló hasonló beszámolót ( taroltak és díjözön stb) de aztán sikerült megtalálni a verseny honlapját amiről kiderült, hogy alapvetően a kínaiak, oroszok és amcsik nyertek míg a magyarok a 32. helyen végeztek. A kémiai olimpia összesített eredménye még nem található de óvatosan kell fogadni a propagandát. Az eredményt el kell ismerni, remek, de a hájp hazug.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!