A szlovén kormányfő szerint Magyarország gazdasági fejlődése „csodálatra méltó”

2021. szeptember 15. 13:05

Janez Jansa sok sikert kívánt a schengeni határok védelméhez is, amely szerinte elengedhetetlen a stabilitáshoz és a biztonsághoz.

2021. szeptember 15. 13:05
null

Másfél év kihagyás után Szlovénia együttműködhet partnerországként egy kiállításon egy olyan erős országgal, mint Magyarország, ami azt jelenti, hogy sikerült kellőképpen átvészelniük a koronavírus-válságot – mondta Janez Jansa szlovén kormányfő szerdán a szlovéniai Celjén, az 53. Nemzetközi Kisiparos és Vállalkozói Vásár megnyitóján, amelynek idén Magyarország a partnerországa.

A szlovén kormányfő megköszönte, hogy Magyarország Szlovéniát gazdasági szempontból is partnerként ismeri el. Reményének adott hangot, hogy tovább mélyítik a gazdasági együttműködést. Mint mondta: a két országot nagyon szétágazó mély baráti kapcsolat köti össze.

A szlovén kormányfő egyben gratulált Magyarország gazdasági fejlődéséhez.

„Csodálatra méltó, amit produkál” – fogalmazott, és sok sikert kívánt a schengeni határok védelméhez is, amely szerinte elengedhetetlen a stabilitáshoz és a biztonsághoz. A visegrádi együttműködéssel kapcsolatban elmondta: a közép-európai térség a kontinens középpontjába került, és más szempontból is nagy erőt képvisel.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner archív
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!