Az ő élete, az ő boldogsága, ne szóljunk bele?

2022. január 04. 19:08

Karácsony nyolcadában tartotta időszerűnek és helyénvalónak az ex-református ex-presbiter, hogy az egyházát elhagyó ember magabiztosságával szögezze le nagy nyilvánosság előtt: mivel nem áll rendelkezésünkre adat Jézus Krisztus heteroszexuális mivoltára vonatkozóan, egyáltalán nem zárható ki, hogy valójában „egyedülálló meleg férfi volt”.

2022. január 04. 19:08
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli

„Ami valamiféle érv akarna lenni arra, hogy az egyházaknak nem szabadna Jézus nevében beleszólniuk az LMBT emberek életvitelébe, mintegy „ellenségnek” tekintve őket. Át akarod operáltatni magad, mert attól várod a boldogságodat? Tégy úgy, gyermekem, a te életed, a te boldogságod – ezt kellene mondania egy valamirevaló lelkésznek az újságíró szerint, Jézus nevében.

A gond az, hogy a szerző méretes öngólt rúg, de ráadásul nem is egyet.

Legyünk egy pillanatra az indokoltnál megengedőbbek, és illeszkedjünk bele az újságíró némileg blaszfém gondolatkísérletébe: Jézus Krisztus, Isten fia »homoerotikus irányultságú« »hétköznapi« férfiként járt-kelt-tanított a világban – miközben bűnt viszont (a Biblia egyértelmű szavai szerint) nem követett el. Ergo úgy élt teljes, termékeny földi életet, hogy nem hált másik férfival, és nem fogadott vele örökbe gyereket. Sőt, minden megnyilvánulásában a férfi-nő kapcsolatot tekintette alapértelmezettnek, mi több, kizárólagosnak: »Isten a teremtés kezdetén férfit és nőt alkotott. Az ember ezért elhagyja apját, anyját, a feleségéhez ragaszkodik« – áll például Márk evangéliumában, és semmiféle nyoma nincs annak, hogy a Megváltó ezután hosszas magyarázkodásba bonyolódott volna, mondván, »de természetesen nem mindenkinek van apja és anyja, minden más család is család, sőt, az is egy opció, hogy a férfinak férje legyen, #ugyanazaszeretet«.”

Kép: Jézus. Forrás: MTI.

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dryannwolf
2022. január 05. 16:20
#ugyanazaszeretet "Love Story in the Vatican" Francesca, ne szólj bele...
zsanett-kúnrum
2022. január 05. 14:34
én úgy gondolom nem a buziknak áll a világ, de ők ezt nem akarják tudomásul venni, azért próbálkoznak minden faszsággal
..--..
2022. január 05. 08:50
-zsoltkom- A Biblia hitelesítése önmagában olyan folyamat, ami megkérdőjelezi a Biblia állításait. Minimum az idő vas foga kikezdte az igazságát, de mint elismerik emberek írták. Ha meg ember, az minden bűnt megmagyaráz. Még ha istenek írták volna... Így hát, ha a Biblia bűntelennek írja le Jézust, bele kell hogy férjen az ellenkezőjének a feltételezése. Ha arról nincs információ, hogy hogyan nézett ki Jézus egyértelműen (néger Jézust is ábrázoltak már), akkor hogyan lehetne bizonyosra venni, hogy nem hált férfival, miközben nem volt nős(?). Ha ember is volt nyilván voltak mindennapos bűnei (természetellenes módon fogant például... ami meg természetellenes az bűn.. ma ez a divatmondat- divatállítás). "Sőt, minden megnyilvánulásában a férfi-nő kapcsolatot tekintette alapértelmezettnek, mi több, kizárólagosnak" Szájer is... és mégis homokos volt és még alibi házasságot is produkált hozzá. Na meg az ember a másik ember szokása-viselkedése alapján is ítélkezik. Ha egyszer azt látja valaki, hogy nincs házasság... nincs ellenkező nemű társa... meg még 35 évesen a szüleinél élő szingli, az ilyen szokású személyeket buzinak is bélyegzik olykor-sokszor. Ha valakinek nincs gyereke, sokan állítják, az ilyen nem adjon nevelési tanácsokat, mert nem ért hozzá. Stb. Elméleti szinten... vitaalapon logikusan simán lehet homokosnak mondani Jézust. Ezzel kell együtt élni. Nem marad más hátra, mint a meggyőzés. "Isten a teremtés kezdetén férfit és nőt alkotott. Az ember ezért elhagyja apját, anyját, a feleségéhez ragaszkodik" Ennek azért van egy figyelemre méltó gondolati környezete a Bibliában... "A teremtés történetének első 11 fejezete az emberiség történetét mondja el népies elképzelésben" /korszerű fordításban:) ISBN963 360 426 5; Bp. 1987. 13.oldal/ A népies elképzelés nem egészen követi le az igazságot... abba mindenfelé torzítás belefér. Főleg érzetalapú. Amilyen az oktatás minősége olyan a vele született szellem. És az istenhittel... Bibliával van olyan téma, ami egyszerűen nem felel meg a tényszerűség követelményének. Nem lehet végleges következtetést belőle levonni.
balbako_
2022. január 05. 07:15
Jézus véleményét e kérdésről a Biblia tartalmazza. https://honlap.parokia.hu/lap/lelki-oazis-misszio/cikk/mutat/mit-mond-a-szent-biblia-a-homoszexualitasrol/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!