Föld S. Péter: Határon túli halottak is szavazhatnak április 3-án

2022. február 15. 08:41

Az újságíró szerint „ott vagyunk, ahol már évek óta. Hogy Erdélyben, a Felvidéken, a Vajdaságban jobb magyarok élnek, mint például Angliában”.

2022. február 15. 08:41
null

A határon túli magyarság szavazataival kapcsolatban tett közzé a Hírklikk egy Föld S. Péter publicisztikát. „A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint több mint 15 ezer határon túli halott magyar neve szerepelhet a választási névjegyzékben” – írja cikkében az újságíró.

Hozzátette: a választási iroda nem ül ölbe tett kézzel a babérjain, s közölték, hogy már beadtak egy törvényjavaslatot, mely szerint a több szavazáson át inakítv személyek nevét törölni kell a nyilvántartásból. A szerző úgy véli, a határon túli magyarok szavazata sokat nyomhat a latban. „S bár elvileg »csak« két mandátum sorsáról dönthetnek, az általuk – többségében a Fideszre – leadott néhány százezer szavazat, kiegészítve a halott honfitársak voksaival, szoros esetben, a választás eredményét is eldöntheti” – fűzte hozzá Föld S. Péter.

Ott vagyunk tehát, ahol már évek óta. Hogy Erdélyben, a Felvidéken, a Vajdaságban jobb magyarok élnek, mint például Angliában.

Utóbbiaknak, ha élni akarnak szavazati jogukkal, esetenként sok száz kilométert kell utazniuk a legközelebbi konzulátusig, órákig várakozniuk, míg a határon túl élőknek (és már nem élőknek) elég, ha megcímeznek és postán feladnak egy szavazólapot tartalmazó borítékot” – elmélkedett a Hírklikk szerzője.

Fotó: YouTube

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2022. február 17. 07:57
Itt csak az a baj Földes "kiválasztott" elvtárs, hogy a határon túli magyarok nem az itteni zsidó vircsaftra fognak szavazni, ugye? Talán tenni kellett volna valamit az elszakított országrészek magyar lakosságáért, nem disznó módra elutasítani, kitagadni őket. Soha nem lesz lemosva rólatok a gyalázat ugyanúgy, mint a szemkilövetőről sem. Aztán ha nem tetszik, a Dunába is ugorhatsz vagy el is mehetsz "baráti országba", de Itt többé nem kerülhettek hatalomra.
balaton1957
2022. február 15. 23:08
Ha hallgattál volna, okosabb lettél volna... ez igy szánalmas, szerintem élvezi a negativ kommenteket illetve egymásnak uszitani a kommentelőket (és ostobán vigyorog rajtuk). Orvosi eset, de addig nem megy vizsgálatra, amig nem önveszélyes.
masikhozzaszolo
2022. február 15. 15:58
A halott szavazónak nyilván előtte mozgó urnát kell kérnie. Ezt persze megteheti, gondolom online. De ez nincs befolyással a választás tisztaságára, mert szabad akaratából bárhová teheti az X-et, a szerint, amelyik pártszövetség programja szimpatikus számára. Nyilván nem fog olyanra szavazni, amelyik jelölt az állapotára utalva fogytékosságában sértegeti. Olyanra szavaz, aki nem sértegeti. Persze az amerikai gyakorlati példát is lehet követni, az demokratikus.
Akitlosz
2022. február 15. 15:48
Szavazhatnak, de nem szavaznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!