Életvédő a család – elektronikus könyvesboltot indított a KINCS

2022. március 24. 13:00

Kopp Mária és Skrabski Árpád újonnan kiadott sikerkönyve is megvásárolható, több más kötettel együtt, elektronikus és nyomtatott formában is.

2022. március 24. 13:00
null
Konopás Noémi
Konopás Noémi
A család nem csupán a boldogság kimeríthetetlen forrása, de minden másnál jobb egészség- és életvédő tényező

– ez az a tézis, amit Kopp Mária és Skrabski Árpád nemcsak tudományosan igazolt, hanem személyes példával, saját házasságukkal is alátámaszt. Lányaik, Luca és Fruzsina biztatására a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) ezért újra kiadta a szerzőpáros A boldogságkeresés útjai és útvesztői című sikerkönyvét. A kötet tudományos megalapozottsággal vizsgálja az életközösségeket, a női és férfi szerepeket, a családot és az életminőséget meghatározó és befolyásoló tényezőket. A maga lényeglátásával, tudományos ismeretterjesztő, ugyanakkor lélekemelő, kincset érő gondolataival mindenkihez szól és mindenkit megérint.

Amióta világ a világ, nemzedékek sora keresi a választ arra a kérdésre, hogy hol a boldogság, de a kiegyensúlyozott párkapcsolatnál még senki nem tudott jobb feleletet adni. Ám korunk szelleme a legkevésbé sem kedvez a hosszú távú, vagy akár életre szóló elköteleződésnek. Ez a mű iránytűként szolgál a kapcsolatok útvesztőjében, remek segédanyag lehet jegyeskurzusok vagy akár etikaórák során, de kapcsolatépítő olvasmányként is megállja a helyét: zöldfülű és veterán párok egyaránt fognak újdonságot találni benne.

A kiadvány nyomtatott és elektronikus formában is

ahol más, a szervezet által kiadott, vagy annak tevékenységéhez kapcsolódó könyvek és kiadványok is megvehetők. Ilyen például az „…ami a miénk” – ötven írás a családról című kötet is, amely tavaly novemberben jelent meg a KINCS kiadásában. A könyvben ötven – az irodalom, egyház, sport, tudomány, egészség, művészet, családmozgalom, gazdaság, közélet, média – területéről ismert ember osztotta meg gondolatait a család jelentőségéről. A kiadványt Novák Katalin családokért felelős miniszter szerkesztette és minden írás elé személyes ajánlót készített. Az írásokban szó van az összetartozásról, vagy pont arról a küzdelemről, amivel megpróbáljuk a családot egységgé kovácsolni – a közös nevező pedig a hit és a kegyelem. „A kötetben található írások rólunk is szólnak. Nem szirupos hollywoodi mesék, hanem valódi életek, magasba repítő és mélyre szántó gondolatok, amelyekből erőt meríthetünk a hétköznapokra” – írja Novák Katalin az előszóban.

2022-re a KINCS meghirdette a Kopp Mária Évet az orvos-pszichológus születésének 80., halálának 10. évfordulójára emlékezve. Ez alkalomból a szervezet irodalmi és tudományos pályázatot hirdetett, amire április 3-ig itt lehet még jelentkezni. Pályázni szépirodalmi vagy tudományos alkotással lehet, amelyeknek tartalmilag kapcsolódniuk kell Kopp Mária és Skrabski Árpád A boldogságkeresés útjai és útvesztői című könyvéhez, vagy a magyarok lelki állapotát vizsgáló Hungarostudy kutatások témaköreihez.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. március 27. 21:53
Mivel válaszra hiába vártam, én adok egyet. Magyarország első és eddig egyetlen tudományosan igazolt hatékonyságú párkapcsolati tréningje: https://gyuru-kura.hu/
foldizs
2022. március 24. 13:56
A házasságok jelentős része tönkremegy, így a gyerekek csonka családban nőnek fel. Csak mondom.
budapesti
2022. március 24. 13:21
A gyermekvállalás és a jó család jelentik a biztos jövőt mindenkinek. http://keresztenyszocialis.blogspot.com/2021/04/nem-fogsz-megelni-nyugdijadbol-fiam.html?view=magazine
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!