Az amerikai külügyminiszterrel egyeztetett Szijjártó Péter

2022. június 23. 18:38

A tárcavezető méltatta az amerikai beruházások fontos szerepét a magyar gazdaságban a beszélgetés során.

2022. június 23. 18:38
null

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán azt hangsúlyozta: „komoly világpolitikai és világgazdasági kihívásokkal állunk szemben”, ráadásul Európa helyzete még nehezebb, hiszen itt most háború dúl. Ez tartósan magas inflációval, kamatokkal és „egekbe szökő” energiaárakkal súlyosbított gazdasági válságot okoz, amelyben további súlyos kérdéseket vet fel a globális minimumadó esetleges bevezetése – emelte ki.

Madridban folytatják az egyeztetést

A miniszter azt írta: Antony Blinkennek

méltatta az amerikai beruházások fontos szerepét a magyar gazdaságban,

hiszen 1700 amerikai vállalat működik Európa legkedvezőbb beruházási környezetében, és mintegy százezer magyar embernek adnak ők munkát.

„Jövő héten fontos NATO-csúcs következik Madridban, ott majd személyesen folytathatjuk a konzultációt” – közölte Szijjártó Péter.

(MTI)

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. június 24. 18:20
Hasonló cipőben járunk, mint a zsidók, írja egy komment. Igen, de a mi történelmünk annyival másabb, hogy a zsidóknak van még siratófaluk. Nekünk meg már a történelmünk elején annyi sírnivalónk volt, hogy a siratófalunkat régen elmosta a könnyeink árja. Azért nincs.
Gyzoltan
2022. június 24. 13:34
Gyakorlod, miközben ellene beszélsz...
Dr. Greta Grünberg
2022. június 24. 06:04
Köszönjük az eligazítást!
Palatin
2022. június 23. 21:03
MAGYARKÉNT A NYUGATBAN SOHA NE BIZZ MEG ! Az unió is a NATO is adott esetben természetesen a magyarokat is, lengyeleket is, egész Közép-Kelet-Európát szemrebbenés nélkül cserben hagyná. Ki venné azt komolyan, hogy franciák, amerikaiak, hollandok stb. hajlandók lennének Magyarországért meghalni, vag egyáltalán harcolni. A közép-kelet.európai államok a NATO-nak semmi másra nem kellenek, mint ütközö zónának és felvonulási területnek egy estleges Oroszország elleni háborúban. Az uniónak pedig mint gazdasági csicskásoknak. Ez nem fog változni. Nem szabad elfelejteni, hogy a trianoni tárgyalások során komolyan került szóba Magyarország TELJES felosztása. A franciák ehhez ragaszkodtak volna. Végül az angol nyomásnak engedve ez nem valósult meg, de ez a franciák számára azóta is a levegöben van. DE EZT NEM SZABAD ELFELEJTENI, - FÖLEG AZOKNAK -, AKIK MAGYARORSZÁG JÖVÖJÉT A NYUGAT LÁBAI ELÉ AKARJÁK LETENNI, hogy ök maguk a brüsszeli birodalom budapesti helytartói lehessenek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!