Szakértő: A második világháború óta nem tapasztalt gazdasági válság vár Ausztriára

2022. július 21. 19:10

Christoph Haselmayer szerint az osztrákokra ősztől nagyon nehéz gazdasági helyzet vár.

2022. július 21. 19:10
null

Az energiaárak olyan emelkedése vár Ausztriára, amelyet már a helyi középosztály sem tud majd megfizetni – egy televíziós elemzőműsorban ezt prognosztizálta az egyik közvéleménykutató cég helyi szakértője.

„Zabolázhatatlan árnövekedés”

Christoph Haselmayer szerint ha nem érkezik kellő mennyiségben orosz gáz, megugrik a munkanélküliség és Ausztria olyan helyzetbe kerül, mint a második világháború után volt. A Mediaworks Hírcentrumának összeállításából kiderül: a helyzet másutt sem jobb. Az árak zabolázhatatlan növekedése miatt Spanyolországban például

családok ezrei mondtak már le a gyümölcsről, a zöldségről.

Július közepén Christoph Haselmayer, az egyik közvéleménykutató intézet, az IFDD szakértője volt a Nachgefragt című televíziós műsor vendége. A beszélgetés kezdetben a várt mederben csordogált, a legújabb közvéleménykutatások eredményeiről esett szó. A diskurzus azonban nem várt fordulatot vett, Haselmayer ugyanis arról kezdett beszéni, hogy az osztrákokra ősztől olyan nehéz gazdasági helyzet vár, amelyet a második világháború óta nem tapasztalt az ország.

Nyitófotó: Képernyőfotó

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2022. július 22. 07:21
Beülnek a CEU-ra melgedni feváltva.
teljesenertelmetlen
2022. július 22. 06:41
A Zorbán a hibás! Ja, nem.
Qndy
2022. július 22. 01:01
De most komolyan! Ezt gondjátok? Valaki észre vette, hogy bajság van világszerte? Szerencsére nem úgy alakult a rezsi dolog Magyarországon, mintahogy sokan gondolták (egy kis utánajárás nélkül) és ezért "hamagyorsan" lezárjuk a fövárost... A Kata-val egyetértek! Amúgy szerintem muszály lesz megoldaniuk az osztrákoknak is valamely módon, mert csúnyán elszaladtak az árak. Persze lehet mondani, ott nem annyi a fizu! Viszont mostmár sajnos drágább az élet... Az euró a dollárral szemben gyengül. Az energiárak emelkednek, az üzemanyagár itt (is) horror! Azt viszont kétlem, hogy osztrák vendég munkást fogsz látni Magyarban. No de mindenki maga tudja és készüljön a "jóra", mert bárhol is élsz/dolgozol szarság lesz! Jók legyetek!
konfucius
2022. július 22. 00:32
Nem baj, legfeljebb könnyebb lesz őket utolérni - aztán lehagyni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!