Már csak óvóhellyel rendelkező lakást lehet Ukrajnában építeni

2022. augusztus 01. 22:10

Az ukrán parlament hosszú háborúskodásra készül a jelek szerint.

2022. augusztus 01. 22:10
null

Az ukrán parlament hétfőn fogadta el a tervezetet, mely szerint mostantól az új építésű lakásokban kötelező óvóhelyet is kialakítani. A lapinformációk megjegyzik, a törvény sürgeti a beruházókat, hogy minél hamarabb óvóhely-hálózatot kell létrehozni. A kijevi vezetés szerint a civil ingatlanokat is meg kell erősíteni, ugyanis sokban nincs óvóhely kialakítva. 

Amennyiben nincs óvóhely kialakítva, a hatóság megtagadhatja az üzemkész állapotról szóló igazolás kiállítását. A törvényben lefektették azt is, hogyan kell mozgássérülteket evakuálni egy támadás esetén. 

Anatolii Stepanov/AFP

 

 

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szittya66
2022. augusztus 02. 10:17
Lesz ott még kötelezve az építtető lőállás kiépítésére is! A tetőnek pedig olyannak kell lennie, hogy egy légvédelmi löveg bármikor elhelyezhető legyen rajta.
Bonaparte
2022. augusztus 02. 09:33
közös tároló helyett közös óvóhely... szép! amúgy meddig akarnak ezek háborúzni?!
bunko_jobbos
2022. augusztus 02. 09:27
1. Szerintem senki sem épít most lakást Ukrajnában. Esetleg fuó projekteke lezárnak, e az sem valószínű, mert sem ember sem anyag nincs hozzá. 2. Egy ország életében a háború és béka éveinek aránya szerintem olyan 1:25 vagy még kisebb. Ezért felesleges egy intézkedés hozni. Mondjuk előírnánk, hogy mindenkinek legyen 10000 literes víztárolója aszály esetére. Mert kellhet. Baromság, csak olyanra kell készülni, ami megéri. Ez biztosan nem. 3. Tök mindegy, hogy ez a parlament mit hoz, már nem sokáig lesznek ott.
Robert69
2022. augusztus 02. 09:18
Nálunk meg napelemmel............., tessék választani bal-libsikék! Ha az jobban tetszik menjetek oda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!